joi, 28 martie, 2024

Proteste la granita dintre Fasia Gaza si Israel – Cel putin 47 de palestinieni au fost raniti de armata israeliana

Distribuie:

Publicat:

Cel puțin 47 de palestinieni au fost răniți de armata israeliană la granița dintre Fâșia Gaza și Israel în urma protestelor care marchează 71 de ani de la “Nakba” sau catastrofa, mulți palestinieni pierzându-și casele în luptele din timpul creării statului evreu, potrivit unui oficial din Gaza potrivit mediafax.

Mii de palestinieni s-au apropiat de zidul ridicat la frontieră, fluturâmd steaguri palestiniene și aruncând cu pietre spre militarii israelieni de pe cealaltă parte a graniței în ciuda eforturilor acestora de a menține protestatarii departe de barieră, a declarat un martor, potrivit agenției Reuters.

Trupele israeliene au intervenit cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a-i îndepărta pe protestatari, dar și cu arme de foc, a adăugat martorul.

Ministerul Sănătății din Gaza a transmis că cel puțin 47 de persoane au fost rănite, deși nu se știe clar câți dintre aceștia au fost atacați cu arme de foc sau au fost răniți cu gloanțe oarbe ori au inhalat gaze lacrimogene.

Armata israeliană a anunțat că aproximativ 10.000 de protestatari, iar demonstranții s-au adunat în mai multe locuri de-a lungul barierei de la granița Fâșiei Gaza.

”Manifestanții au dat foc la cauciucuri și au aruncat cu pietre. Mai multe dispozitive explozibile au fost aruncate, de asemenea, pe teritoriul Fâșiiei Gaza și un mai multe atacuri au avut loc în apropiere de gardul de securitate. Trupele IDF au râspuns cu mijloace de îndepărtare a demonstranților”, a transmis armata israeliană.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img