sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PS Ignatie: „Aceasta este masura dragostei lui Hristos: sa iubesti pe cineva cand nu merita acest lucru!”

Distribuie:

Publicat:

In dupa-amiaza zilei de sambata, 10 noiembrie, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a savarsit slujba Vecerniei Mari unita cu Litia in cinstea Sfantului Mare Mucenic Mina, la biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfantul Mina” din municipiul Vaslui, cu prilejul hramului sfantului lacas.

Din soborul de slujitori au facut parte si parintii consilieri eparhiali Vladimir Beregoi si Cosmin Gubernat, parintele protopop Adrian Chirvasa si parintii slujitori de la aceasta parohie, Constantin Parcalabu si Florin Parcalabu. Raspunsurile la strana au fost date de grupul psaltic „Sfantul Grigorie Palama”.

In cuvantul de invatatura rostit, Parintele Episcop Ignatie a vorbit despre masura dragostei la care sunt chemati crestinii:

„Noi, in general, iubim pe cineva doar daca consideram ca el merita acest lucru. Avem propriile noastre criterii, propria structura interioara. Dragostea oamenilor este una foarte versatila, schimbatoare si foarte mult de tranzitie. Noi ii iubim pe cei ce ne iubesc pe noi, pe cei care vad doar binele din sufletul nostru! (…) Sfantul Pavel ne indeamna ca noi sa avem ca masura a dragostei, dragostea lui Hristos fata de noi.

Pentru noi oamenii, este de ajuns ca cineva sa ne greseasca o singura data, desi de nouazeci si noua de ori ne-a facut bine, si il smulgem din inima noastra, contabilizam doar raul. Hristos nu ne-a iubit in felul acesta, cu toate ca a primit la picioarele Crucii nimicul urii. El a ramas in continuare cu bratele intinse, parca imbratisand ura oamenilor si topind rautatea lor in focul dragostei Sale. A facut un singur lucru: S-a rugat pentru ei!”

„Aceasta inseamna dragostea lui Dumnezeu: sa nu te paraseasca chiar si cand gresesti sau Ii intorci spatele! Asa ne iubeste Dumnezeu!”

„Dragostea lui Hristos de pe Cruce se reflecta cel mai bine in dragostea mamei fata de copii. Ea nu-si reneaga niciodata copilul, indiferent de situatie. (…) Noi de ce nu putem iubi ca si Hristos? Pentru ca avem multe patimi in suflet. Aceasta este masura dragostei lui Hristos: sa iubesti pe cineva cand nu merita acest lucru!”

Anul acesta, in preajma sarbatorii Sfantului Mare Mucenic Mina, se implinesc 20 de ani de la punerea pietrei de temelie pentru aceasta biserica si 10 ani de la momentul sfintirii ei. In prezent, in interior se executa lucrarile de pictura.

Acest moment aniversar a fost marcat la finalul slujbei si de un grup de copii din parohie care au intonat mai multe cantece religioase si patriotice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img