joi, 28 martie, 2024

PSD atentioneaza ca intentiile USR ar putea duce la colapsul sistemului de asigurari de sanatate

Distribuie:

Publicat:

Fostul ministru al Muncii Olguța Vasilescu spune că reprezentanții USR insistă pe privatizarea asigurărilor de sănătate în programul de guvernare, însă a subliniat că o astfel de măsură ar putea conduce la colapsul sistemului, scrie Mediafax.

„Observăm că USR, prin programul de guvernare, își dorește reintroducerea taxei pe sănătate pentru pensiile mai mari de 1.200 lei. Taxa a fost eliminată în februarie 2017 de Guvernul PSD, iar pensia medie, la fel, în decembrie a fost 1.326 lei”, a spus Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a precizat că, în cazul în care va intra în vigoare măsura USR, toți pensionarii aflați în pragul pensiei vor avea o scădere a pensiei.

„USR insistă pe privatizarea asigurărilor de sănătate, ceea ce poate să ducă la colapsul sistemului”, mai spune fostul ministru.

Surse politice din USR au declarat pentru MEDIAFAX, că partidul are în plan elaborarea unor măsuri, parte din programul „cu care mergem la negocieri” pentru intrarea la guvernare. USR dorește taxe zero până la salariul minim, tranziția de la pilonul I la pilonul II de pensii.

Partidul dorește să intervină și la nivelul sistemului de sănătate, prin introducerea unor alternative la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

„La sistemul de sănătate, în momentul de față, e un singur asigurator mare care știm cât de bine funcționează și am dori să permitem posibilitatea cetățenilor să apeleze și la o asigurare diferită pe piață, ca să existe o concurență și serviciile să fie mai bune”, au precizat sursele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img