vineri, 19 aprilie, 2024

PSD Vaslui a inceput racolarea electorala : campanie agresiva prin intermediul Postei Romane – FOTO

Distribuie:

Publicat:

PSD a început să distribuie pliante pentru campania electorală și, într-un mod previzibil, acestea ilustrează o realitate alternativă care nu are legătură cu România.

Toți pensionarii vor primi prin intermediul Poștei Române niște pliante din partea PSD. Acestea sunt menite să-i convingă să voteze cu Dragnea și ai lui la alegerile europarlamentare din luna mai. În secțiunea despre sănătate din pliant, fotografiile folosite sunt departe de a ilustra realitatea din România.
Poșta Română livrează pliantele PSD de promovare la alegerile europarlamentare din acest an în fiecare casă în care este prezent un pensionar, indiferent de tipul pensiei. Sunt incluse persoanele cu asigurări sociale, IOVR, invaliditate, SRI, MapN, MAI, agricultor sau de urmaș. Nu lipsesc nici pensionarii care au optat pentru plata pensiilor prin bancă, în cont curent sau cont de card, se arată în contractul dintre cele două parți.

In judetul condus de PSD, pensionarii se imprumută pentru a supravietui

Tinerii nu au locuri de munca, sunt descurajati de coruptia care a pus stapanire pe politicieni si pe institutiile publice, s-au saturat sa fie bataia de joc a PSD si fug din tara. De altfel PSD nici nu este interesat de tineri. Singura tinta a social democratilor sunt pensionarii. In judetul condus de PSD, acestia se imprumută pentru a-si plati utilitatile. Drama batranilor care nu au ce pune pe masa nu este o prioritate pentru guvernanti
In judetul care de aproape 30 de ani este condus de aceeasi grupare de politicieni, pensionarii abia isi mai duc zilele. In aceasta perioada, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui este asaltata de catre zeci de pensionari care cer un imprumut pentru a-si plati facturile la utilitati sau pentru a avea bani pentru un cozonac de Paste.

„Cu o pensie de 700 de lei nu imi ajung banii nici pentru mancare si medicamente, ce sa mai vorbim de facturi. Ma imprumut acum sa imi achit datoria la asociatie pe timpul iernii. Nu stiu cat or fi facturile si nu vreau sa acumulez restante, ca sunt mari penalitatile. Ori acum ori la vara, tot ar trebui sa fac credit“, declara un batran.
Potrivit oficialilor CARP (Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui), sunt zile in care imprumuturile depasesc suma de 1 miliard de lei vechi.

Satele vasluiene sunt ingropate in noroaie! Pensionarii nu cunosc traiul decent

O mare parte din judetul Vaslui este inghitita de noroaie. La fel ca acum cateva secole. Oamenii merg prin namolul pana la genunchi de cand se stiu. Asa ajung copiii la scoala si asa se duc mortii la groapa. In unele sate cortegiile funerare se impotmolesc de cateva ori in namolul de pe ulita, care le ajunge oamenilor pana la genunchi. Primarii spun ca n-au bani de asfaltarea drumurilor, iar conducerea PSD a judetului este total dezinteresata de subiect. Carutele cu care sunt carati mortii raman blocate de mai multe ori in noroi. „Jale! Abia a coborat la vale cu carutele, cu tot. Cand e timp de ploaie abia coboram. Am masina, cum sa urc la deal? Uite am niste materiale acum aduse la vale sa le urc. Nici calul nu merge”, spune un localnic din Oltenesti.

„Intr-o zi fata mea a plecat la scoala si cand s-a intors inapoi cu picioarele pline de noroi. Sosetele murdare si plangea ca nu se mai duce la scoala”, adauga alt localnic.

Multe din drumurile comunelor din judet sunt impracticabile. Noroiul este atat de mare incat atinge pe alocuri jumatate de metru. Un obstacol urias pentru ambulante si chiar pentru masinile de pompieri care ar trebui sa intervina, la nevoie.

Judetul Vaslui este condus de aproape 30 de ani de PSD. Problemele infrastructurii sunt mai vechi insa de atat, dar pesedistii nu au reusit in timpul in care au pus dintii pe ciolan sa ii scoata pe oameni din mocirla. Acum PSD are o singura preocupare: sa castige alegerile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img