vineri, 29 martie, 2024

Rachete lansate de Coreea de Nord in Marea Japoniei

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a lansat joi proiectile cu raza scurta de actiune in largul coastelor de est, la cateva ore dupa adoptarea unei rezolutii care inaspreste sanctiunile impuse Phenianului, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii, relateaza AFP in pagina electronica.

Potrivit ministerului, sase proiectile cu o raza de actiune de 100 pana la 150 de kilometri au fost trase in Marea Japoniei, la ora locala 10.00 (3.00, ora Romaniei).

Un purtator de cuvant, Moon Sang-gyun, a declarat ca ministerul incerca sa stabileasca daca este vorba despre obuze sau rachete cu raza scurta de actiune.

“Coreea de Sud supravegheaza orice miscare suplimentara pe care ar putea s-o faca Nordul”, a adaugat el.

Coreea de Nord efectueaza tiruri de obuze sau rachete la intervale regulate, pentru a-si semnala astfel nemultumirea fata de vecinii sai sau fata de comunitatea internationala.

Sanctiunile adoptate miercuri de catre Consiliul de Securitate al ONU sunt cele mai dure impuse pana in prezent Coreei de Nord, care a efectuat pe 6 ianuarie al patrulea test nuclear, urmat pe 7 februarie de tirul unei rachete cu raza lunga de actiune, denuntat de catre comunitatea internationala drept un tir de testare a unei rachete balistice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img