vineri, 29 martie, 2024

Radu Banciu: Romanii sigur ca nu sunt afectati, ne-am obisnuit sa traim fara rege, in absenta monarhiei, nu stim cum era gustul ei

Distribuie:

Publicat:

Radu Banciu a avut un rar moment de oarecare decenta si logica atunci cand a comentat in cadrul emisiunii sale moartea Regelui Mihai.

"Moartea Majestatii Sale Regele Mihai, la 96 de ani, in Elvetia, pune capat acestei istorii neincheiate intre poporul roman si monarhia sa, o istorie pe care noi am parcurs-o asa, coborand din tren cumva. Nu am fost niciodata in timp cu ea, pentru ca toti cei care aveam la Revolutie 20-25 de ani nu cunosteam practic cine este Regele Mihai. In 1990, cand Regele era huiduit in Romania si in pietele din Romania, ni se spunea ca e un bosorog de care natiunea romana nu mai are nevoie, pentru ca ne trebuie spirite fine, oameni dinamici, comunisti care veneau direct de la topor sau de la menghina si care sa ne conduca. Si am vazut ca au si reusit. Ne-au condus desavarsit in aceasta perioada…

Ni se spunea atunci ca republica este net superioara monarhiei. Ce eroare si asta! Sigur ca noi nu suntem monarhisti si nu puteam fi, pentru ca ne-a fost interzis acest lucru din scoala. N-am invatat un rand despre monarhia romana, despre Ferdinand, Carol, Regele Mihai, nici macar la facultate.

La noi trei morti erau de neratat: moartea Regelui Mihai, moartea Reginei Elisabeta a II-a si a lui Iliescu. Ne-am trezit cu cea mai plauzibila dintre ele.

E un moment istoric pentru Romania, deoarece noi, de cand suntem pe aceasta planeta, n-am mai trait un asemenea moment. Romania nu s-a despartit in toata perioada asta, sa zicem de 50 de ani, de niciun alt personaj de acest calibru. Asta e bine de notat din capul locului! Suntem intr-o situatie pe care n-am mai vazut-o decat la altii. Romanii sigur ca nu sunt afectati, pentru ca noi ne-am obisnuit sa traim fara rege, in absenta monarhiei, nu stim cum era gustul ei", a spus Radu Banciu, in emisiunea pe care o realizeaza la B1 TV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img