vineri, 29 martie, 2024

Radu Tudor, dus rece pentru Guvern si Viorica Dancila: Dau un SEMNAL de trezire

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Radu Tudor trage un semnal de alarmă către Guvern și premierul Viorica Dăncilă. El îi cere premierului să înceteze să mai finanțeze proiecte pentru clientela de partid și să se uite la dezastrul din jur pentru că România are nevoie disperată de mari investiții, nu de investiții în ”pavele de partid”.

”Am ascultat cu atentie ce a spus azi premierul Romaniei. Si simt nevoia sa reactionez.

Stimata doamna Viorica Dancila, tara noastra are nevoie de mai mult. Trebuie sa depasim viziunea rurala !

Cheltuim anual peste 7 miliarde de euro pe tot soiul de proiecte la sate. Nimeni nu spune ca nu e nevoie de investitii in acel mediu. Dar e un raport profund disproportionat intre banii cheltuiti pe tot soiul de proiecte despre care stim bine ca alimenteaza clientela politica (indiferent de partid!) si nevoile uriase de finantare pentru marile proiecte de investitii. Romania ramane in urma Europei civilizate din care face parte fara autostrazi, cai ferate moderne si spitale regionale. Nu stiu cum se face ca atunci cand vine vorba despre acest gen de investitii, apar mereu (anual…), scuze, acuze, responsabilitati pasate. Sa inteleg ca se pot cheltui in fiecare an 7 miliarde de euro pe niste parculete si pavele de partid, dar e un blocaj infernal cand vine vorba despre infrastructura mare?

Apreciez la premierul Viorica Dancila preocuparea constanta de a da mesaje pro-europene, in contradictie cu liderii informali de la partid si premierii din umbra. Si comportamentul ei public decent.

Uriasul dezavantaj rural/urban in doctrina socialista romaneasca e comparabil cu urmatorul exemplu : a detine presedintia Consiliului UE si a nu fi invitat la Congresul socialistilor europeni. Politic vorbind, e o uriasa contradictie.

Stimata doamna Viorica Dancila, daca sunteti un premier european, dati drumul investitiilor si lucrarilor in marile proiecte de infrastructura rutiera, feroviara, medicala ! Romania are nevoie ca de ele ca de aer!

Economia romaneasca nu va avea o perspectiva buna fara aceste proiecte demarate, care vor duce si la dezvoltari pe orizontala catre firmele mijlocii si mici. Iar regiunile istorice ale Romaniei se vor izola si mai mult intre ele fara autostrazi. Avem bani europeni, avem bani de la buget, avem solutia PPP, avem solutii de finantare BEI-BERD-BM.

Gata cu viziunea rurala ! Ridicati capul. Vedeti ce e in jurul nostru. Cat fac trenurile intre marile orase, cati romani mor anual pe soselele facute acum 40-50 de ani !

Marile proiecte vor scoate Romania din subdezvoltare !

Iesim din noroi la sat, dar ramanem de caruta la oras !

Sper ca acest mesaj sa nu fie tratat de colegii mei din presa drept un “atac”. Nu este. E un mesaj de trezire, fara nuante agresive.”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img