vineri, 29 martie, 2024

Raluca Pruna, pusa la punct de judecatoarea Madalina Afrasinie

Distribuie:

Publicat:

Ministresa Justitiei, Raluca Pruna, cauta parca sa starneasca furia magistratilor! Iar cea mai recenta declaratie a fostei asistente a Monicai Macovei, privitoare la faptul ca asociatiile magistratilor vorbesc despre acoperitii din Justitie, inducand, in opinia lui Pruna, ideea ca ceva ar fi in neregula cu sistemul, ceea ce ar genera “un efect pervers asupra imaginii Justitiei si asupra increderii populatiei in Justitie”, vine sa dovedeasca acest lucru. La scurt timp dupa ce ministresa Raluca Pruna a facut declaratia de mai sus in cadrul unui interviu acordat publicatiei Adevarul, o judecatoare cunoscuta pentru iesirile publice in care apara independenta magistratilor si militeaza pentru o Justitie curata si civilizata a postat pe pagina sa publica de pe reteaua de socializare Facebook o pozitie extrem de dura la adresa Ralucai Pruna.

Judecatoarea Madalina Afrasinie, catre Raluca Pruna: “Mai usor cu pianul pe scari”

Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti ii transmite ministresei Justitiei ca este perfect normal ca asociatiile profesionale ale magistratilor sa semnaleze chestiunile sensibile din Sistem si sunt de salutat pozitiile acestora, nicidecum de blamat. In acest context, Madalina Afasinie ii adreseaza Ralucai Pruna o serie de intrebari care releva, din nou, probleme reale ale Sistemului peste care actuala ministresa a Justitiei ar parea ca vrea sa se traga obloanele.

Spre exemplu, judecatoarea Madalina Afrasinie o intreaba pe ministresa Justitiei despre interesul pe care Raluca Pruna il manifesta pentru Arhiva SIPA, si despre lipsa de interes pentru “cladirile in care ne desfasuram cea mai mare parte a vietii si care ofera ‘conditii excelente’ pentru imbolnavirea noastra?”.

Judecatoarea Madalina Afrasinie de la TMB nu omite nici referirile Ralucai Pruna la “interpretarea diferita a legii” si despre discretia pe care ar miza ministresa din partea juzilor fata de aceasta practica, precum nici dorinta ca un magistrat sa fie monitorizat pe tot parcursul solutionarii unui dosar ce ii este repartizat spre judecare.

Intrucat Raluca Pruna nu a raspuns la niciuna dintre aceste intrebari, Madalina Afrasinie ii recomanda ministresei Justitiei sa mearga “mai usor cu pianul pe scari”.

Prezentam in continuare postarea de pe pagina de socializare a judecatoarei Madalina Afrasinie:

“Asociatiile Magistratilor ‘e’ rele:))

Stimata Doamna Minstru, daca nu ati inteles ca traim intr-o democratie, fie ea si mioritica, dar este democratie, cred ca aveti o mare problema!

Faptul ca Asociatiile Profesionale atrag atentia asupra unor chestiuni, sensibile pentru noi, (cei care nu suntem ‘asimilati’ magistratilor) probabil, normale pentru altii, este de salutat!

Va rog sa ma credeti ca nu simt nevoia ‘sa fiu monitorizata’ pana la solutionarea definitiva a dosarelor inregistrate pe completul de judecata pe care eu il prezidez, doar asa, ‘preventiv’.

Sa incepem sa (va) intrebam si despre Arhiva SIPA?

Sa incepem sa (va) intrebam despre cladirile in care ne desfasuram cea mai mare parte a vietii si care ofera ‘conditii excelente’ pentru imbolnavirea noastra?

Sa incepem sa (va) intrebam de ce incurajati ‘interpretarea diferita a legii’, mizand pe discretia noastra, a juzilor?

Sunt multe intrebari la care dumneavoastra si nu numai, nu ati raspuns… asa ca, ”mai usor cu pianul pe scari”.

”N-as vrea sa speculez, insa eu cred ca mare parte din imaginea pe care publicul din Romania o are cu privire la Justitie se datoreaza si unei expuneri care uneori este prea mari a sistemului de justitie in spatiul public, si cand spun expunere nu ma refer la faptul ca presa vorbeste in mod firesc si legitim de ceea ce se intampla in materia aceasta cu cauzele importante sa spunem, importante in sensul ca sunt persoane expuse public care sunt implicate. Exista din pacate situatii tot mai numeroase intr-un an electoral pentru CSM, in care magistratii insisi ies si se expun uneori, cred eu, fara sa aiba in vedere efectele unei asemenea expuneri. De exemplu, faptul ca in spatiul public de cateva luni bune de catre asociatii de magistrati se vorbeste despre acoperitii din Justitie, deci se induce in spatiul public ideea aceasta ca ceva ar fi in neregula cu sistemul, cred ca are un efect pervers asupra imaginii Justitiei si asupra increderii populatiei in Justitie”(doamna Pruna, dixit)”
Articol preluat de pe luju.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img