joi, 28 martie, 2024

Rares Bogdan, reactie exploziva dupa ce un lider ALDE a acuzat trucarea imaginilor cu jandarmi

Distribuie:

Publicat:

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", a reactionat dur pe Facebook dupa ce europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a afirmat ca in opinia sa ar fi trucate imaginile de la protestul Diasporei, din 10 august, in care se vedea cum jandarmii loveau persoane cu mainile ridicate.

”Doamne fereste! Cum va rabda Bunul Dumnezeu? RUSINE infinita, Norica Nicolai! Astora le-a luat Bunul Dumnezeu mintile… CUM SA FIE TRUCATE IMAGINILE cu jandarmi lovind oameni? Va doresc din toata inima sa fiti trucata exact la fel de niste jandarmi, dumneavoastra sau cineva foarte apropiat de dumneavoastra!”, a scris Rares Bogdan, pe Facebook.

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a afirmat, vineri, ca imaginile cu jandarmi lovind protestatari care tineau mainile ridicate deasupra capului, la protestul Diasporei din 10 august, ar fi trucate.

”Se pot face multe cu un calculator. Cred ca imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mainile ridicate au fost trucate. Si in tarile din UE se actioneaza la fel daca nu se respecta spatiul delimitat de jandarmi. Eu pot sa fiu de acord cu orice, dar nu cu violenta si injuriile aduse oamenilor legii. Nu inteleg de unde atata ura”, a declarat Norica Nicolai, citata de adevarul.ro.

Cel putin 440 de persoane – atat protestatari, cat si jandarmi -, au fost ranite la mitingul Diasporei din data de 10 august, dupa ce Jandarmeria a folosit in repetate randuri gaze lacrimogene si tunuri cu apa. De altfel, echipajele SMURD au refuzat sa mai intre in zona, din cauza aerului irespirabil.

La 10 august, peste 110.000 de oameni si-au strigat disperarea in strada, in fata Executivului, desi premierul Romaniei, Viorica Dancila, se afla in concediu.

In acea seara, in jurul orei 23:00, Jandarmeria a primit ordin sa evacueze Piata in forta, iar la nivelul Politiei Capitalei s-a dat alerta COD ROSU gradul IV. Din acel moment, lucrurile au degenerat si protestul a devenit unul de o violenta fara precedent. Intr-un mesaj transmis tarziu in noapte, presedintele Klaus Iohannis a condamnat "ferm" interventia brutala a Jandarmeriei si a cerut ministrului de Interne sa dea "urgent" explicatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img