miercuri, 24 aprilie, 2024

Rasturnare de situatie la DNA: Procurorul-sef care era considerat o varianta pentru inlocuirea lui Kovesi renunta la demisie

Distribuie:

Publicat:

În ziua în care trebuia să aprobe mutarea la un alt parchet a procurorului Daniela Lupu, procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, Secţia pentru procurori a luat act de retragerea demisiei magistratului.

Daniela Lupu îşi prezentase demisia din funcţia de conducere şi dorea să se mute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunţarea la cererea de eliberare din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, formulată de doamna procuror LUPU DANIELA", se arată în ordinea de zi soluţionată a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM de marţi, 21 mai.

Daniela Lupu a fost procuror şef al DIICOT Vâlcea. A preluat conducerea DNA Piteşti în 2013, iar după expirarea mandatului a fost delegată pentru mai multe intervale succesive de şase luni. În octombrie 2018 a fost numită din nou de CSM în funcţia de procuror-şef al serviciului teritorial al DNA Piteşti.

La începutul anului 2018, numele Danielei Lupu a fost vehiculat în presă ca posibilă înlocuitoare a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. Procurorul Lupu a avut parte şi de achitări de răsunet, cum a fost cea a fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a actualului trezorier al PSD, Mircea Drăhici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img