vineri, 29 martie, 2024

Reactia lui Omar Hayssam la aducerea in tara a lui Mohammad Munaf:”Munaf a ajuns in tara! In sfarsit….

Distribuie:

Publicat:

Omar Hayssam, creierul actiunii de rapire a jurnalistilor romani in Irak, in 2005, a reactionat pe pagina de Facebook pe care o administreaza echipa sa de aparare la anuntul aducerii in tara a lui Mohammad Munaf, condamnat si el in acelasi dosar.

Omar Hayssam arata in mesaj ca are incredere in institutiile statului si ca, desi se afla in aceeasi situatie cu Munaf, acesta trebuia adus in tara pentru a-si ispasi pedeapsa.

“Munaf a ajuns in tara! In sfarsit. Mi-e greu sa ma bucur cu toata inima, e vorba de un cunoscut al meu, un apropiat adus sa ispaseasca nevinovat o sentinta nedreapta… Mi-e greu sa nu ma bucur, vazand ca momentul adevarului se apropie inevitabil, iar adevarul imi este fara indoiala favorabil.

Vad ca multa lume se bucura iar in ceea ce ii priveste pe unii ma intreb daca bucuria lor e sincera sau lucida…

Salut actiunea autoritatilor romane! Eficienta dovedita a aparatului de Stat, este benefica pentru reputatia patriei mele si, mesajul clar ca nimeni nu se poate sustrage justitiei si rigorilor legii nu poate fi interpretat decat cu solidaritate si mandrie nationala. Vorbesc in cunostinta de cauza si, desi sunt intr-o pozitie ironica rostind acestea, nu exista nici un dram de sarcasm sau nesinceritate in cele afirmate.

Cum nimic nu este intamplator in aceasta lume iar dreptatea si adevarul sfarsesc intotdeauna prin a se afirma raspicat, am un sentiment de bine. Speranta mi-e mai vie, detentia mai usoara. Cred ca voi fi liber, la fel si Mohammed Munaf. Faptul ca este inchis este trist dar necesar pentru a-i schimba statutul de fugar, urmarit de eterna suspiciune a vinovatiei si de anatema terorismului. Ca sa cureti o rana trebuie sa o deschizi. Dar durerea e pretul necesar vindecarii.

Echipa de aparare”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img