miercuri, 24 aprilie, 2024

Recompensa romanului care a gasit 95.000 euro intr-un dulap de pe OLX

Distribuie:

Publicat:

Romanul care a returnat cei 95.000 de euro gasiti intr-un dulap cumparat de pe OLX n-a ramas nerasplatit. Desi nu s-a putut bucura de averea pe care o gasise, nu se poate spune ca a ramas cu buzunarul gol.

Probabil, toata tara a ras de timiseanul Samuel Stanici, care a returnat o asemenea suma, dar, inainte sa-l critici, gandeste-te ca ai nevoie de calitati morale foarte inalte ca sa te multumesti cu saracia/modestia ta si sa dai cu piciorul la cel mai mare noroc din viata ta.

Stanici este un bun exemplu de onestie si corectitudine intr-o tara in care, cei mai multi dintre noi ar fi pastrat toti banii gasiti fara sa avem vreo remuscare.

Sigur, timiseanul a povestit ca mai degraba i-a fost teama sa pastreze banii, intrucat, dupa cum a precizat chiar el, se putea sa fi fost supus unui test si s-a temut pentru familia sa.

„A fost un soc mare. Cand am vazut prima data situatia, nu stiam ce se intampla. Prima data am crezut ca nu e real. Dupa 10 minute ma intrebam daca e realitate ce se intampla. Nu a fost usor. Adevarul e ca nu m-am bucurat, a fost un stres, pentru ca nu stiam ce e cu banii. Toata noaptea nu am dormit.

Nicio clipa nu m-am gandit ca sunt banii mei. Aveam impresia ca toate masinile se opresc la mine la poarta. Bine ca am avut sotia si am mai povestit cu ea. A fost foarte greu. Aveam impresia ca m-a pus cineva la proba, ca vine o mafie la mine. Nu mai stiam cum sa o scot la capat”, a povestit barbatul.

Stanici si sotia sa se amuza si acum de reactia pe care au avut-o in momentul in care au inceput sa numere banii, pentru ca bancnotele de cate 500 de euro pareau ca nu se mai terminau.

Iar apoi, dupa ce ti-ai cuantificat norocul, iti spulberi singur orice veselie cu gandul ca acea avere trebuie returnata proprietarului.

Cu adevarat miscat de situatie a fost insa barbatul de pe OLX, caruia i s-au returnat banii.

„El nu stia nimic de bani. De suma nu i-am spus nimic. Numai cand a venit aici si i-a numarat. Nu m-am dus cu banii la el, a venit el la noi. Nu mai putea… Iti dai seama sa te trezesti cu atatia bani, stiind ca sunt ai lui…”, a declarat acesta.

Drept rasplata, romanul omenos a primit din partea proprietarului 10% din suma gasita, adica 9.500 de euro. Se putea sa ofere mai mult, cum ar fi suma rotunda de 10.000 de euro, dar e bine ca i-a primit si pe acestia. La fel de bine, barbatul putea sa nu primeasca nimic, dar, cu siguranta n-ar fi fost vreo problema pentru el si familia sa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img