vineri, 29 martie, 2024

RECTIFICARE BUGETARA! Ce ministere primesc cei mai multi bani

Distribuie:

Publicat:

Guvernul s-a reunit astazi pentru a discuta despre rectificarea bugetara, fiind stabilite sumele pe care le va primi fiecare minister. Premierul Victor Ponta a dat asigurari ca “la rectificare nu se taie niciun ban de la niciun minister. Din contra!”. Iata, mai jos, ce sume se aloca prin aceasta rectificare bugetara.

Ministerul Transporturilor pierde peste un miliard de lei, suma alocata initial proiectelor cu finantare externa nerambursabila,

Ministerul Sanatatii pierde 600 de milioane lei, bani redirectionati catre fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

Ministerul Culturii are un buget diminuat cu aproximativ doua milioane de lei, dar din acesti bani peste 700 de mii se vor aloca Teatrului Nationl de Opereta “Ion Dacian”.

Ministerul Fondurilor Europene are un buget redus cu 25 milioane de lei,

Ministerul Energiei si Televiziunea Romana pierd 15 milioane lei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice va beneficia de o majorare bugetara de 1.222 milioane lei, pentru plata alocatiilor de stat pentru copii majorate, a pensiilor si indemnizatiilor.

Ministerul Afacerilor Interne va primi peste 500 milioane lei pentru plata drepturilor salariale si pentru derularea proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile.

Ministerul Apararii Nationale va primi permisiunea de a cheltui 650 de milioane de lei pentru repararea si intretinerea echipamentelor militare.

Ministerul Finantelor Publice primeste peste 700 milioane lei pentru actiuni generale si 530 milioane lei, in principal pentru hotarari CEDO si despagubiri aferente procesului de restituire a proprietatilor.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor va beneficia de o suplimentare de 305 milioane lei,

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale primeste 65 milioane lei,

Ministerul Afacerilor Externe primeste 55 milioane lei,

Ministerul Justitiei primeste 44 milioane lei,

Ministerul Public beneficiaza de 44 milioane lei,

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice primeste 40 milioane lei, in principal fonduri destinate Institutului National de Cercetare “Cantacuzino”

Serviciul de Telecomunicatii Speciale are un buget majorat de aproximativ 120 milioane lei,

Serviciul de Informatii Externe si Serviciul Roman de Informatii beneficiaza fiecare de cate 21 milioane lei,

Serviciul de Protectie si Paza primeste 15 milioane lei,

Administratia Prezidentiala primeste aproximativ 11 milioane lei,

Camera Deputatilor primeste 8 milioane lei,

Senatul primeste aproximativ 3 milioane lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img