marți, 19 martie, 2024

Regele Mihai nu a participat la ceremoniile pentru Regina Ana

Distribuie:

Publicat:

Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, a declarat, pentru TVR, ca Regele Mihai nu a participat la ceremoniile organizate pana acum pentru Regina Ana pentru ca este foarte afectat de moartea ei si ii este “foarte greu”, fiind “o povara teribila” pentru el.

“Am vorbit ieri (miercuri – n.r.) cu Regele Mihai si sigur ca pentru o persoana in varsta e o povara teribila, pentru ca, (…) erau extrem de apropiati. De aceea absenteaza de la ceremonii, pentru ca ii este foarte, foarte greu”, a spus Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal si apropiat al Reginei Ana.

Declaratiile lui au fost facute in Elvetia, cu ocazia unei ceremonii religioase catolice organizate pentru apropiatii Reginei care nu vor putea participa la funeraliile din Romania, potrivit TVR.

Casa regala a organizat joi o noua liturghie la Morges, in Elvetia, in memoria reginei Ana la care au asistat apropiatii care nu pot veni la funeraliile care vor avea loc in Romania, pe 13 august, membrii Consiliului Regal si reprezentanti ai autoritatilor locale.

La ceremonia religioasa, familia regala a fost reprezentanta de catre principesa Maria, fiica cea mai mica a regelui Mihai.

O prima slujba a avut loc, miercuri, la capela Beausobre din Morges, orasul in al carui spital a survenit decesul reginei Ana. Un preot catolic a oficiat o ceremonie la capataiul reginei Ana, la care au participat trei dintre fiicele defunctei, principesele Margareta, Sofia si Maria, carora li s-a alaturat si principele Radu si stafful Casei Regale, transmite TVR.

Dupa ceremonia religioasa, au ramas langa sicriu doar membrii familiei care si-au luat ramas bun de la regina.

Guvernul a aprobat, miercuri, in sedinta saptamanala, declararea zilei de 13 august zi de doliu national, cand vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

Regina Ana, in varsta de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus in tara in 9 august, la ora 15.15, si va fi transportat la Castelul Peles, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sambata va fi depus in Piata Palatului, pe un catafalc. Inmormantarea va avea loc sambata, 13 august, la ora 15.00, intr-o ceremonie privata, la Curtea de Arges.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img