vineri, 19 aprilie, 2024

Regina Maria despre Winston Churchill

Distribuie:

Publicat:

Regina Maria despre Winston Churchill. Regina Maria a fost a doua regină a României. A fost mama Regelui Carol al II-lea. Maria, născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

Iată ce spunea aceasta despre Winston Churchill

“Îmi amintesc de o vizită ce ne făcu Winston Churchill, pe atunci un băieţaş. Avea părul roşu, pistrui, era obraznic şi arătă un desăvârşit dispreţ pentru autoritate.

Regina Maria despre Winston Churchill

Amândoi aveam unul pentru altul o simpatie ascunsă. La început nu îndrăzneam s-o arătăm deschis, dar încetul cu încetul roşcovanul nostru musafir lepăda orice prefăcătorie şi îşi declară cu îndrăzneală preferinţa pentru mine afirmând de faţă cu martori ca se va căsători cu mine când va fi mare!

Nu cred că mama găsi purtarea noastră prea bună, în timpul şederii lui, dar eu una am păstrat o amintire foarte bună despre scurtă vizită ce ne făcu tânărul Winston, şi zâmbesc şi azi de câte ori revăd în minte lucirea şireată din ochii lui, între care era aşezat un năsuc îndrăzneţ şi privirea lui obraznică de câte ori era mustrat.”

Maria, regina României în Povestea vieţii mele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img