vineri, 29 martie, 2024

Remedii naturiste care previn afectiunile pancreatice

Distribuie:

Publicat:

Pancreasul este unul din organele interne care odata afectat de oboseala, stres, alimentatie sau alcool in exces poate declansa o criza pancreatica, care, la randul ei, poate crea probleme majore. Pancreatita reprezinta inflamatia pancreasului (o glanda cu secretie mixta -exocrina si endocrina – care are o importanta majora in functionarea corecta a organismului. Pentru a preveni aceasta afectiune trebuiesc reduse alimentele bogate in grasimi si indepartarea factorilor de risc, precum obezitatea, hipertrigliceridemia, hipertensiunea arteriala si controlul adecvat al diabetului zaharat. Pe langa acestea, puteti incerca si remediile de mai jos:

Sucul de rosii asigura o buna hidratare a organismului, care totodata remineralizeaza si revitaminizeaza organismul. Deoarece sucul oxideaza foarte repede si astfel isi pierde din proprietatile curative, acesta trebuie consumat imediat dupa preparare. De asemenea, este recomandat si consumul de salate de rosii.

Papadia este o planta care ajuta in vindecarea problemelor ficatului dar si ale pancreasului. Se face o infuzie din 2 linguri de tulpina, flori si frunze uscate si amestecate sau un decoct de radacina. Acesta din urma se prepara dintr-o radacina care se fierbe in apa timp de 10 minute, dua care se strecoara si se bea pe stomacul gol. Curele se tin cel putin timp de o luna, timp in care se pot bea cate 2-3 cani pe zi.

Salvia este de folos in cazurile in care exista exces de suc pancreatic. Se foloseste infuzia preparata din 2 lingurite de planta maruntita. Se administreaza de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Remediul este folosit ca adjuvant si in tratarea cancerului de pancreas.

Anghinarea se foloseste facand infuzie dintr-o lingurita de planta uscata. Se consuma de 2 ori pe zi (dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa) in cazurile conice, si o data pe zi pentru prevenire.

Anasonul stimuleaza functiile pancreasului si ajuta la eliminarea gazelor. intr-o cana cu lapte se fierb 2 lingurite de seminte timp de 4-5 minute, dupa care se strecoara si se bea. Se pot bea pana la 3 cani pe zi. Se pot folosi si frunzele de anason, din care se face o infuzie concentrata, care se bea de 2 ori pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img