joi, 28 martie, 2024

Remedii naturiste pentru sindromul vertiginos

Distribuie:

Publicat:

Tratamentul sindromului vertiginos depinde de cauza si natura acestuia. Daca vertijul este provocat de o durere cu intensitate mica a urechii, acesta va disparea odata cu tratarea urechii. In alte cazuri, cand vertijul este insotit de migrene puternice si varsaturi, este necesar un tratament mai puternic. Daca suferi de labirintita, o infectie a urechii interne, medicul iti va recomanda repaus total intr-o camera curata, aerisita si departe de orice sursa de zgomot. Aceasta infectie este de obicei tratata cu antibiotice.

Dormi bine! Lipsa de somn este una dintre cauzele principale care provoaca vertij. Dormi cel putin opt ore pe noapte si vei preveni aparitia acestei probleme. Consuma migdale si seminte de dovleac. Semintele de dovleac si migdalele sunt foarte eficiente in prevenirea ametelilor. Pentru a beneficia de proprietatile lor, lasa-le intr-un vas cu apa peste noapte, iar dimineata amesteca-le in blender si consuma pasta proaspata. Mananca lamai. Lamaia poate fi consumata sub orice forma. Totusi, pentru un efect mai bun, stoarce o lamaie intr-un pahar cu apa calda, adauga piper negru, putina sare, amesteca bine si consuma bautura proaspata. Hidrateaza-te! Hidratarea este foarte importanta! Incearca sa bei minimum 2 litri de apa pe zi si inlocuieste sucurile carbogazoase cu un pahar de suc natural. Fa Yoga! Cea mai buna metoda pentru a scapa de ameteli este yoga. Relaxarea corpului este foarte importanta in tratarea acestei afectiuni. In cazul in care suferi de vertij sever, medicul ar putea decide sa actioneze pe cale chirurgicala, pentru a indeparta excesul de lichid din labirintul urechii.

Daca vrei sa previi simptomele vertijului, urmeaza aceste sfaturi: nu te apleca brusc ca sa ridici un lucru si nu te ridica imediat dupa ce ai stat cu capul in jos; nu intinde gatul la maximum atunci cand te ridici pe varfuri pentru a lua un obiect aflat mai sus; evita miscarile bruste ale capului si gatului atunci cand stai in pozitie orizontala sau cand te afli pe scaunul frizerului / dentistului; in pat, mentine o pozitie astfel incat capul sa se afle putin mai sus decat picioarele. In cazul in care suferi de o afectiune a coloanei si trebuie sa adopti o pozitie dreapta in timpul somnului, alege o perna special confectionata pentru astfel de cazuri; Chiar daca sindromul vertiginos nu ascunde intotdeauna o afectiune grava, nu ignora niciodata aceste simptome. Mergi la medic, iar el va sti ce recomandari te vor ajuta sa scapi de aceasta problema.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img