vineri, 19 aprilie, 2024

Remediu naturist pentru fibromialgie

Distribuie:

Publicat:

Fibromialgia este o boala non-inflamatorie care se manifesta prin durere cronica raspandita in tot corpul. Durerea este accentuata la presiune si este insotita de disfunctie cognitiva, tulburari de somn, anxietate, depresie si oboseala cronica. Fibromialgia este o boala a articulatiilor, insa nu este caracterizata prin tumefactii articulare. Tumefactiile pot aparea numai in cazurile persoanelor care sufera deja de boli reumatice precum poliartrita reumatoida. Aceasta afectiune poate fi prevenita cu ajutorul tratamentelor naturiste, iar anumite ceaiuri reduc durerile.

Ceaiul este a doua bautura populara din lume, dupa cafea. Ce-ai zice daca ai incerca intr-o zi ceai de cimbru pentru atenuarea durerilor articulare? Cimbrul are o serie de proprietati medicinale care combat si vindeca anumite afectiuni de gravitate medie spre mare. Printre acestea, cimbrul atenueaza durerile provocate de lupus, fibromialgie, artrita, oboseala cronica sau senzatia de vertij.

 

Ai nevoie de un pumn de cimbru uscat la un litru de apa. Pune cimbrul in apa si asteapta pana da in clocot. Poti folosi ceaiul sub diferite forme. Iti poti face comprese cu ceai de cimbru pentru a masa zonele in care simti cel mai puternic durerea sau il poti bea, insa neaparat pe stomacul gol sau inainte cu doua-trei ore inainte de mancare. Dupa ce ai baut ceai de cimbru este bine sa te odihnesti macar 10 minute pentru ca antioxidantii sa isi faca efectul. Nu manca nimic imediat dupa ce ai baut ceai de cimbru: pot aparea crampele abdominale sau balonarea.

Cimbrul mai este utilizat si sub forma de ulei. Uleiul natural al acestei plante utilizate in bucatarie are efecte pozitive asupra laringelui si se foloseste in tratarea bolilor respiratorii precum astmul si gripei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img