vineri, 29 martie, 2024

Retentia de apa – tratamente naturiste

Distribuie:

Publicat:

Retentia de apa sau edemul reprezinta o acumulare excesiva de lichide in tesuturile organismului, si apare cand exista un dezechilibru intre cantitatea de lichide absorbita si cea eliminata. Schimbarile aparute in urma retentiei de apa sunt vizibile cu ochiul liber, in special la nivelul mainilor, picioarelor, abdomenului sau fetei, acestea capatand un aspect pufos. 
Cele mai frecvente simptome ale edemului sunt inflamarea si sensibilitatea regiunii afectate, aspectul lucios si neted al pielii, balonarea, cresterea in greutate, si urme lasate pe piele in urma apasarii cu degetul timp de 10 secunde.

Pentru a trata aceasta problema va propunem urmatoarele remedii naturale: se face o infuzie din 2 lingurite de frunze de patrunjel maruntite, si se bea regulat; zona afectata se maseaza cu ulei de levantaca, rozmarin, grapefruit, lamaie, ienupar, combinate cu ulei de masline sai migdale; se poate aplica masaj cu gheata pe zona afectata; se consuma infuzii cu efect diuretic, precum papadia, chimenul dulce, coada-soricelului, musetelul, brusturele, socul, matasea-porumbului, ceaiul verde;

Se consuma alimente bogate in apa (castravete, pepene, citrice etc.), potasiu (banane, somon, avocado, etc.) si magneziu; se reduce aportul se sare, care se poate inlocui cu marar, acolo unde se poate, deoarece acesta este foarte bogat in sodiu; sucul de merisoare si varza sunt eficiente in eliminarea apei in exces din organsim;
se pot consuma boabe de ienupar macinate; se poate face o limonada din sucul a 2-3 lamai, apa plata, miere de albine si frunze de menta proaspete; extractul natural din seminte de struguri (capsule, pudra, ulei).

De asemenea, persoanelor care sufera de retentie de apa la nivelul picioarelor le este recomandat sa tina picioarele pe un plan mai ridicat decat restul corpului (de exemplu, pe o perna). Totodata, hidratarea corespunzatoare, exercitiile fizice sau macar mersul alert nu trebuie sa lipseasca din programul fiecarei zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img