vineri, 26 aprilie, 2024

Reteta de ghimbir cu miere pentru indigestie

Distribuie:

Publicat:

Cu o istorie de aproape 2.000 de ani, ghimbirul nu este doar un condiment folosit In bucatarie, ci si o planta cu numeroase properietati terapeutice, fiind utilizat Inca din cele mai vechi timpuri In medicina traditionala chineza. Inrudit cu turmericul si cu cardamonul, ghimbirul este o radacina folosita frecvent In compozitia retetelor naturiste.

In Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, In componenta lui gasindu-se nu mai putin de 500 de substante active. Are un gust puternic, si are o cantitate Insemnata de vitamine precum B1, B2, B3 si B6, dar si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu si fosfor. Toate aceste proprietati transforma ghimbirul Intr-un „medicament” natural, recomandat In tratarea multor probleme de sanatate.

Ghimbirul este renumit pentru faptul ca amelioreaza problemele de tranzit intestinal, iar mierea nu face decat sa sporeasca si mai mult efectele benefice ale acestei radacinoase. Asadar, daca te confrunti cu o indigestie, nu ezita sa consumi ghimbir amestecat cu miere.

Tot acest tratament naturist, multumita proprietatilor carminative ale ghimbirului, te va ajuta sa elimini si durerile abdominale cauzate de acumularea de gaze in interiorul intestinelor. Pentru a te bucura de efectele benefice ale acestui remediu naturist, amesteca 1 lingurita de ghimbir ras cu 1 lingurita de miere si consuma preparatul obtinut imediat dupa fiecare masa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img