sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Reteta zilei:Sos ragu de ciuperci, un preparat sanatos si gustos

Distribuie:

Publicat:

Putini rezista in fata unei farfurii de paste cu sos ragu. Traditional, ragu este pe baza de carne, insa noi va propunem varianta cu ciuperci. Pentru vegetarieni, dar nu numai, este o alegere sanatoasa si gustoasa. Iata cum se prepara ragu de ciuperci:

Ingrediente
50 grame de hribi uscati
1 ceapa mare rosie tocata
4 morcovi medii
4 teline medii
450 grame de mix de ciuperci
6 linguri de unt nesarat
sare grunjoasa
piper negru proaspat macinat
4 cani de rosii zdrobite
cate o crenguta de busuioc, maghiran, rozmarin, cimbru proaspete, tocate

Mod de preparare
1. Ciupercile porcini se pun intr-un bol de adancime mica, doar cu suficienta apa calda pentru a le acoperi. Se lasa in apa pentru 30 de minute.

2. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune intr-un bol. Morcovii si telina se curata si se dau prin razatoare. Se transfera intr-un bol, separat de ceapa. Daca aveti un robot, nu ezitati sa-l folositi pentru tocarea legumelor.

3. Mixul de ciuperci se spala bine, se curata si se paseaza cu ajutorul unui blender.

4. Untul se pune intr-o oala mare, la foc mediu-mare. Se adauga ceapa, 2 lingurite de sare si 1/2 lingurita de piper. Se amesteca, iar cand ceapa incepe sa devina aurie, adaugati morcovii si telina si omogenizati. Se lasa pe foc pana se inmoaie, amestecand ocazional.

5. Ciupercile porcini se scurg de apa si se toaca marunt. Se adauga in oala, impreuna cu mixul de ciuperci. Se lasa pe foc pentru aproximativ 10 minute sau pana cand lichidul se evapora, amestecand ocazional.

6. Adaugati rosiile zdrobite, amestecand ocazional. Dupa 6 minute sau cand lichidul s-a mai reduc, se adauga ierburile aromatice. Se aduce la fierbere si se reduce focul la mic, lasand sa fiarba aproximativ o ora.

7. Se completeaza din cand in cand cu apa, in functie de consistenta dorita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img