vineri, 19 aprilie, 2024

Retete pentru regenerarea cuticulelor

Distribuie:

Publicat:

Cuticulele reprezinta stratul de piele din jurul unghiilor si au rolul de a crea o bariera între piele si unghii, protejand astfel împotriva infectiilor. În momentul în care cuticulele nu sunt îngrijite corespunzator, acestea devin uscate si se rup, aparand riscul de a contracta infectii la nivelul unghiei. Pentru a preveni deteriorarea cuticulelor, dar si pentru a le trata, puteti folosi urmatoarele remedii naturiste:

Miere de albine – dupa ce ati stat cu mainile la înmuiat în apa calduta pentru 15-20 de minute, aplicati miere pe degete, masand usor si lasati sa actioneze pentru alte 15-30 de minute, dupa care îndepartati cu apa calduta. Mierea hidrateaza tesutul si grabeste vindecarea, cicatrizarea si regenerarea acestuia.

Otet de mere – faceti o solutie din parti egale de apa calduta si otet de mere si înmuiati mainile. Otetul de mere are efecte antibacteriene, hidratante, albeste unghiile patate.

Vitamina E uleioasa – dupa igiena unghiilor, masati usor o capsula de vitamina E pe cuticule pentru o hranire intensa.
ulei de masline, avocado, migdale, ricin, cocos  – dupa ce ati înmuiat mainile în apa pentru 15 minute, masati cu ulei încalzit (nu fierbinte!) cuticulele si chiar întrega mana pentru a hrani si hidrata pielea. Puteti acoperi mainile cu manusi din bumbac sau sosete curate din bumbac si lasa peste noapte. Astfel va veti hidrata, hrani si întari unghiile fragile si deteriorate.

Pe langa acestea, asigurati-va ca aportul de calciu, fier si vitamine din complexul B este cel corespunzator, mentineti o hidratare optima a organismului, evitati a va roade unghiile si hidratati-va mainile constant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img