joi, 28 martie, 2024

REVOLTĂTOR! O senatoare PSD ar vrea ca romanii să sărbătorească ziua abdicării forțate a Regelui Mihai

Distribuie:

Publicat:

Pe 30 decembrie 1947, Regele Mihai era forțat să abdice, sub amenințare, de liderii comuniștii. În aceeași zi, s-a proclamat ilegal și neconstituțional Republica Populară România. Acesta este momentul pe care senatoarea PSD Gabriela Crețu îl consideră „ziua României”.

„30 Decembrie este Ziua Republicii. România este republică! România nu sărbătorește, așa cum ar fi firesc, ziua sa. O fi o dovadă a disprețului cultivat sistematic față de bunul public (res publica)?! Atunci, dragi cetățeni ai republicii, cum să construim binele public?!”, scrie Gabriela Crețu pe Facebook.

Confruntată cu reacții de surpridere și revoltă, senatoarea igoră în continuare modul în care România a devenit republică și revine cu un comentariu în care își acuză publicul de „gândire de sclavi”: „E jenant ce aud! Si de la unii la care am pretenții. Republica este cea mai evoluată formă de organizare a statului! Una care permite si celor care spun prostii mai sus sa ajungă cel/cea dintâi! E una in care oamenii cad de acord sa apere si construiască împreuna binele public, comun! Ati votat cel putin doua constituții republicane! Dupa cea din 1965, pe care presupun ca nu ati votat-o, ca erați prea tineri. Gandire de sclavi! Sa trăiască!”

Un comentator i-a atras atenția senatoarei cu privire la contextul istoric din 1947: „La 30 decembrie nu este nimic de sărbătorit. A fost un moment din istoria noastră care nu ne face mare cinste, când un sistem monarhic a fost înlocuit de un sistem republican, impus fiind de puterea de ocupație, căci asta a însemnat prezența armatei sovietice pe teritoriul României.”

Gabriela Crețu oferă însă un răspuns de-a dreptul halucinant, lăudându-i pe ocupanții sovietici: „Mai fac bine si puterile de ocupație, dupa cum se vede, daca înlocuie o forma de organizare bazată pe privilegii, cu alta bazată pe egalitatea cetatenilor.”

Gabriela Crețu este la al treilea mandat în Parlamentul României. Fostă membră a Partidului Comunist Român (1984-1989), Crețu a fost ulterior membră FSN, FDSR, PDSR și PSD. În prezent este vicepreședinte al Organizației Naționale a Femeilor Social Democrate. La începutul actualului mandat, Crețu s-a remarcat prin refuzul de a rosti „Așa să-mi ajute Dumnezeu” în timpul jurământului.

 

sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img