joi, 28 martie, 2024

REVOLTATOR! Un preot vasluian a refuzat sa inmormanteze un barbat sarac! Familia nu avea 1.100 de lei de ingropaciune – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Un preot din judetul Vaslui a refuzat sa ingroape un enorias dintr-o familie saraca. Fara sa-i pese vreo clipa de durerea rudelor, popa Andrei Cretu din Parohia Rasnita, comuna Laza, a cerut 1.100 de lei, datorie pe care spune el, oamenii o aveau fata de serviile pe care urma sa le presteze. Cu un trai modest, fara prea multe posibilitati, apropiatii mortului au mai primit astfel o lovitura. Andrei Cretu, un istoric inchipuit si un popa pus pe capatuiala i-ar fi obligat pe oameni sa cumpere aproape doua cutii cu lumanari. Asa sustin rudele defunctului. “Am mers sa discutam cu preotul si sa stabilim ce este de facut crestineste pentru inmormantare. Asa am aflat ca trebuie sa platim 1.100 de lei. I-am spus ca noi nu avem de unde sa scoatem atatia bani, ca avem si alte cheltuieli”, sustine Gheorghe Spiridon, fiul barbatului decedat.

Rudele s-au rugat in zadar de preotul Andrei Cretu sa il inmormanteze pe barbatul decedat. Parintele le-a spus clar ca tariful este de 1.100 de lei si basta.

„Parintele nu a acceptat nicicum. Am vrut sa vedem cine-i acest preot neindurator si cu inima de piatra. Poate explica preotul cum e posibil sa ceri bani, si nu putini, pentru inmormantare, stiind ca iei de la gura unor oameni necajiti”, a spus o alta ruda. Revoltati, membrii familiei au reclamat situatia la Protoieria Vaslui, iar cazul a ajuns in atentia Episcopiei Husilor. Reprezentantii institutiei sustin ca preotilor le este interzis sa perceapa astfel de tarife si ca orice abatere de la regula, va fi sanctionata. “Este regretabil ce s-a intamplat. Reclamatia a fost inregistrata la Protoierie si noi am cercetat acele nemultumiri. Parintele a fost sanctionat si i s-a pus in vedere sa nu mai repede situatia” au spus reprezentantii Protoieriei Vaslui.

Andrei Cretu nu este la prima abatere. Satenii din Rasnita, terorizati de albinele preotului care si-a pus stupii in cimitir

Cele 70 de familii  din Rasnita nu prea au cuvinte de lauda la adresa preotului Andrei Cretu despre care povestesc ca nu misca o lumanare fara sa ceara bani. “Se tocmeste domnule, daca ii dai o suma si lui i se pare prea putin,  iti spune direct ca mai vrea bani. A avut nepotul meu nunta, iar la cununie, popa i-a spus nasului ca mai trebuie bani, ca nu e suficient”, povesteste o batrana din sat.
In vara anului trecut oamenii din Rasnita s-au plans ca sunt terorizati de milioanele de albine ale preotului care isi amplasase peste 50 de stupi in curtea bisericii si in cimitir. Enoriasii au fost adesea intepati de insecte. Nu de putine ori, cei care au intrat in curtea bisericii au fost intepati de albine, majoritatea la cap. Localnicii nu prea au curaj sa vorbeasca pe acest subiect de teama repercusiunilor. Oamenii nu mai aveau curajul sa mearga la morminte pentru a aprinde o lumanare sau pentru a face curat pentru ca, de fiecare data, riscau sa fie intepati de insecte. Nemultumirile localnicilor de la Rasnita fata de preotul paroh au ajuns si la urechile sefilor sai, care au fost in verificari la fata locului pentru a vedea daca cele reclamate se confirma. Dupa ce s-a convins ca stupii sunt in cimitir, protopopul de Vaslui i-a spus lui Andrei Cretu sa-i mute de acolo.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img