vineri, 29 martie, 2024

Rezultatele Reșiței, anulate de FRH – Sandu Iacob: ”Este o frustrare!”

Distribuie:

Publicat:

Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal (FRH) a decis ca toate rezultatele înregistrate de HC Adrian Petrea Reșița, echipă care s-a retras înainte de etapa a 17-a, să fie anulate.

Astfel, Dinamo, Poli Timişoara, CSU Suceava şi Dunărea Călăraşi au fost avantajate de această decizie, în sensul că au pierdut puncte cu Reşiţa în turul campionatului. Dezavantajate se consideră HCDS Constanţa, Steaua, HC Vaslui şi CSM Bucureşti. În urma acestei decizii, distanţa la vârful clasamentului dintre Dinamo şi HCDS Constanţa s-a mărit de la un punct la 5 puncte, este adevărat trupa din Ştefan cel Mare are acum şi un meci în plus disputat. De asemenea, Steaua se vede acum în situaţia de a fi la un meci distanţă în afara play-off, după ce Suceava şi Călăraşi au fost cele două echipe care au pierdut meciurile cu Reşiţa în turul campionatului.
”Nu suntem de acord cu ce s-a decis, toate meciurile trebuie să se joace pe teren, nu prin birourile federaţiei. Noi am plătit şi în urmă cu 2 ani, când ni s-au luat de două ori punctele pentru că nu am plătit o amendă la FRH, o dată în sezonul regulat cu Pandurii Tg. Jiu, apoi şi în play-out, în total am fost taxaţi cu 5 puncte. S-au anulat puncrtele cu Reşiţa după ce s-a jucat aproape un tur şi jumătate. Tu investitor care ai cheltuit mii de euro cu transport, masă, cazare la Reşiţa cum mai justifici banii. Pe teren unii au câştigat, alţii au pierdut, aşa trebuie să rămână, dar sunt influenţele care vin din toate părţile”, a declarat Viorel Mazilu, managerul Stelei.

Dintr-o poziţie sigură în play-off şi HC Vaslui tremură acum pentru locul în Top 8. Echipa pregătită de Sandu Iacob este din nou lovită de o decizie a FRH, la nici un an distanţă după situaţia de anul trecut cu Minaur, de la sfârşitul campionatului, când a fost adusă din vacanţă pentru a juca la turneul de baraj. ”Pentru mine ca antrenor este o frustrare, să ai şansa unor rezultate şi să fie din nou anulate în birouri. N-am cum să-mi vând rezultatele pentru că nu sunt cele reale, conform noului clasament. Clar nu ne convine, sunt favorizate echipele care au pierdut. Până la urmă avem două competiţii diferite, un sezon regulat, apoi play-off şi play-out. Poate s-au pripit cu această decizie, trebuie luate în considerare toate rezultatele pentru că noi am investit timp, bani, nervi, etc”, a declarat Sandu Iacob, care a adăugat: ”Noi am muncit din greu să învingem Reşiţa, care la vremea respectivă era o echipă solidă, avea tot lotul complet”. Atât Viorel Mazilu, cât şi Sandu Iacob au susţinut că intenţionează să facă apel la această decizie.

CSM Bucureşti se consideră la rândul ei nedreptăţită de această decizie, chiar dacă diferenţa din clasament faţă de Dinamo era destul de mare. ”Nu este normal ca echipele care au pierdut pe teren să câştige în afara terenului. Ca de fiecare dată, Dinamo este avantajată”, a comentat şi Bogdan Vasiliu, şeful secţiei de handbal de la CSM Bucureşti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img