vineri, 19 aprilie, 2024

Romani tinuti incuiati intr-o locuinta. Suspiciuni de sclavie

Distribuie:

Publicat:

Noua romani au fost gasiti de politia din Devon incuiati ca la puscarie intr-o locuinta din Plymstock. Potrivit Devon Live, romanii au fost gasiti pe 30 ianuarie, in jurul orei 17.00, in urma unor reclamatii facute de vecini. Inspectorul Kev Morley, de la Politia din Plymouth, a declarat ca cei noua oameni, toti romani traiau in „conditii inacceptabile”. El a mai spus ca nu crede ca romanii erau acolo de mult timp si ca se incearca sa se stabileasca daca sunt victimele unei forme de trafic de persoane sau sclavie moderna.

Se presupune ca cei noua lucrau undeva in afara zonei Plymouth si se colaboreaza cu autoritatile locale pentru a fi ajutati.

CITESTE SI: Romanii, victime in toate cazurile de sclavie moderna din Irlanda

Cazurile de sclavie sunt in crestere in Irlanda si in restul Uniunii Europene, arata un raport guvernamental, citat de The Times. In 2016, in Irlanda au fost descoperite 95 de victime ale traficului de fiinte umane, comparativ cu 78 in 2015. Cresterea s-a datorat, potrivit studiului, descoperirii a 23 de victime de origine romana la Meath, cel mai mare caz de trafic de persoane descoperit vreodata in Irlanda. Charlie Flanagan, ministrul justitiei, a descris traficul de persoane drept o infractiune „ascunsa vederii”.

Raportul anual privind Traficul de fiinte umane din Irlanda arata ca adevarata amploare a acestui fenomen este dificil de masurat din cauza naturii sale “clandestine”.

Documentul arata ca Irlanda pare sa fie in conformitate cu o tendinta crescatoare in intreaga UE a traficului si exploatarii oamenilor.

Din cele 95 de victime identificate in 2016, 38 au fost exploatate pentru munca si 52 au fost traficate in comertul sexual. Toate victimele exploatarii prin munca din UE (31) erau de origine romana. Europol a declarat ca majoritatea victimelor masculine in Europa sunt in mod obisnuit din Cehia, Estonia, Polonia, Romania si Slovacia.Raportul Departamentului de Justitie mai arata ca persoanele vulnerabile din aceste tari au fost “tinte ale exploatarii” din cauza saraciei si a lipsei de oportunitati de acasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img