marți, 16 aprilie, 2024

Romania a stabilit inca un nou record mondial! Ce s-a intamplat pe 1 noiembrie

Distribuie:

Publicat:

Cu ocazia Zilei Internationale a Economisirii, la data de 31 octombrie, 13.230 de romani din 59 de locatii din Romania au participat la cea mai mare lectie de educatie financiara din lume, potrivit unei banci, organizatorul initiativei prin programul „Scoala de Bani”, scrie Mediafax. Recordul a fost omologat joi, 1 noiembrie, de reprezentantii GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenti in Romania pentru a participa la tentativa oficiala si a certifica numarul de participanti. Pentru ca recordul sa fie validat era necesara participarea simultana a cel putin 5.624 de persoane, acesta fiind numarul de participanti inregistrat in 2013 de o initiativa similara inregistrata in Statele Unite.

„Recordul apartine romanilor si Romaniei, reusita este a noastra, a tuturor celor care au incredere ca drumul spre prosperitate trece prin educatie, drumul spre independenta financiara trece prin educatie. Recordul apartine oamenilor care au intrat in salile de curs si celor care nu au reusit, dar si-au dorit. Recordul apartine colegilor mei care demonstreaza si, cu aceasta ocazie, ca banking inseamna, in primul rand, oameni si comunitati in jurul unei misiuni comune. Romania are nevoie de incredere, iar aceasta incredere se naste din realizari, vine atunci cand demonstram ca putem sa ne mobilizam impreuna pentru o cauza importanta, care tine de viitorul fiecaruia dintre noi. Responsabilitatea noastra este sa punem la dispozitie resursele, inclusiv si mai ales educationale, pentru a contribui la crearea de prosperitate in Romania”, a declarat Sergiu Manea.

Banca a facut acest proiect, pentru a atrage atentia asupra nivelului de economisire din tara noastra. Un sfert dintre romani nu economisesc deloc si doar 17% dintre romani au economisirea printre prioritati, arata studiile Grupul Erste, despre cunostintele financiare si nivelul de economisire in tarile din Europa Centrala si de Est. In plus, restul pun deoparte doar ce le ramane la final de luna sau de an. Mai mult de o treime dintre romani cred ca nu sunt priceputi sa-si gestioneze banii, ca nu au talent la acest lucru. „Scoala de Bani” este un program in cadrul caruia se invata cum sa fie gestionat bugetul zilnic, cum sa se stabileasca obiectivele financiare realiste, pe termen scurt, mediu si lung, precum si cum sa fie atinse pentru a se ajunge la independenta financiara.
„Numarul romanilor care se simt bine informati in ceea ce priveste educatia financiara creste de la an la an, chiar daca in procente mici. O treime dintre romani se considera bine informati financiar, iar la capatul opus, 4 din 10 romani cred ca nu sunt deloc bine informati pe aceasta tema”, mai sustin reprezentantii bancii. Printre partenerii care au participat la tentativa de depasire a recordului mondial de cea mai mare ora de educatie financiara se numara cele mai mari universitati din Romania din marile orase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img