joi, 28 martie, 2024

Romania se “inarmeaza”cu radare militare de ultima generatie

Distribuie:

Publicat:

Romania va achizitiona doua radare militare ultramoderne de tip TPS-77, destinate misiunilor de supraveghere aeriana si previziunilor meteorologice, in cadrul unui contract cu producatorul american de tehnologie militara si aerospatiala Lockheed Martin, semnat luni.

“In ultimii 20 de ani, grupul Lockheed Martin si Romania au construit un parteneriat puternic menit sa consolideze capacitatile Romaniei de monitorizare a spatiului aerian si reteaua de radare meteorologice”, a declarat Mark Mekker, director in cadrul companiei americane.

“Romania va imbunatati monitorizarea situationala cu doua radare noi de tip TPS-77, in cadrul unui contract cu Lockheed Martin”, precizeaza producatorul de tehnologie militara si aerospatiala cu sediul in orasul Bethesda, statul american Maryland.

Cele doua radare ar urma sa includa o tehnologie de ultima generatie introdusa de Lockheed Martin in noiembrie 2015 – Digital Array Row Transceivers (Sistem digital modular de emisie-receptie – DART) -, care permite cresterea fiabilitatii si un consum redus de energie.

“Semnalele primite din partea colaborarilor cu tari ca Romania ne ajuta sa cream tehnologii avansate de genul DART. Echipele noastre sunt interesate sa dezvolte tehnologii ultramoderne pentru a satisface necesitatile clientilor”, a precizat Mark Mekker.

Romania si Lockheed Martin au un parteneriat care dateaza din anul 1995 si care include 25 de radare terestre, aminteste compania americana, precizand ca cele doua sisteme TPS-77 vor fi fabricate in Syracuse (statul american New York).

Radarele clasice TPS-77 actioneaza pe o raza de 470 de kilometri si pana la altitudinea de 30,5 kilometri, pe frecventa 1215-1400 MHz (D/L).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img