joi, 28 martie, 2024

Romanii amana plata facturii la utilitati, dar nu si a chiriei si a ratelor la creditele ipotecare

Distribuie:

Publicat:

Romanii amana sa-si plateasca factura la utilitati si ratele la banca, insa se grabesc sa-si achite chiria si creditele ipotecare. Un studiu Kruk arata ca 35% dintre romani intarzie plata facturii la utilitati, 34% ratele bancare, dar numai 6% amana plata chiriei.scrie mediafax.ro
Rezultatele studiului implementat de Grupul Kruk in sapte tari unde compania desfasoara operatiuni: Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Germania, Italia si Spania, arata care sunt cele mai des intalnite servicii financiare unde respondentii participanti la studiu prezinta facturi restante.
In cele mai multe cazuri, respondentii au spus ca inregistreaza intarzieri la plata ratelor bancare si a sumelor imprumutate de la familie si prieteni. In acelasi timp, romanii si germanii, intr-o proportie asemanatoare de 34%, respectiv 33%, inregistreaza intarzieri la plata ratelor bancare, se arata intr-un comunicat al companiei Kruk.
Atunci cand vine vorba de intarzieri la plata chiriilor, polonezii inregistreaza cel mai ridicat procentaj: 29%, in timp ce doar 6% dintre romani au intarzieri la plata chiriilor. In ceea ce priveste creditele ipotecare, spaniolii se afla pe primul loc cu un procentaj de 29%, in timp ce respondentii din celelalte sase tari participante la studiu, inregistreaza intarzieri cu un procentaj intre 10% pentru Romania si 17% pentru Germania. Pentru aceste tipuri de plati, polonezii inregistreaza cel mai scazut procentaj, doar 2% dintre respondenti.
Daca luam in calcul intarzierile la plata utilitatilor: gaz si electricitate, 35% dintre romani au raspuns ca au intarzieri la plata acestor utilitati, comparabil cu rezultatele inregistrate de catre respondentii italieni (38%). Opusul acestor rezultate este prezentat de catre Republica Ceha (8%) si Germania, cu 14%.
Polonezii, in proportie de 27% si romanii, cu un procentaj de 22%, inregistreaza intarzieri la plata facturilor de telefonie mobila, in timp ce doar 8% dintre germani au inregistrat intarzieri ale acestor plati.
Cercetarea realizata in perioada 19-26 Octombrie 2016 a avut ca scop aflarea opiniilor si atitudinilor locuitorilor diferitelor tari referitoare la finante, produsele de credit si probleme legate de datorii. Studiul reprezentativ la nivel national pentru Romania,a fost implementat pe un esantion de 1.000 de persoane, internauti, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani.

sursa: mediafax.ro 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img