vineri, 29 martie, 2024

Rusia face manevre ample in Marea Neagra si Marea Caspica: Zeci de nave militare au iesit in larg

Distribuie:

Publicat:

Peste 15 nave militare ale Flotei Ruse de la Marea Neagra si peste 10 nave din cadrul Flotei de la Marea Caspica au iesit vineri in larg intr-o “inspectie inopinata” organizata pentru verificarea gradului de pregatire de lupta a fortelor armate ale Federatiei Ruse.

La manevre participa peste 4.000 de militari si circa 300 de unitati de tehnica militara ale celor doua Flote, informeaza vineri agentiile de presa TASS si RIA Novosti.

De asemenea, baza militara rusa din Osetia de Sud, care este implicata in aceasta verificare, a fost plasata in stare maxima de lupta, a anuntat serviciul de presa al districtului militar Sud, precizand ca pe poligon au iesit aproape 1.000 de militari.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat joi vaste manevre militare in mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv in cea care include Crimeea si zona de frontiera cu Ucraina.

Liderul rus a ordonat sa fie efectuata o “inspectie inopinata” in scopul verificarii pregatirii de lupta a fortelor armate in trei din cele patru districte militare ale Federatiei Ruse – Sud, Vest si Centru – precum si in cadrul Flotei ruse a Nordului si al comandamentelor Fortelor aeriene si trupelor aeropurtate.

Armata rusa si-a inmultit exercitiile militare de amploare pe intreg teritoriul Federatiei Ruse de la inceputul crizei in relatiile sale cu Occidentul ca urmare a rolului Moscovei in situatia din Ucraina.

Anton Mihnenko, directorul Centrului ucrainean de cercetare a armatei, conversie si dezarmare, a declarat ca recentele manevre efectuate de militarii rusi in zonele transnistrene din R.Moldova se aseamana cu cele care au avut loc la Donbas si sugereaza ca Rusia are intentii militare mascate in regiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img