joi, 18 aprilie, 2024

„S-a apropiat si m-a lovit cu pumnul in spate! Tot ce-a urmat a fost un cosmar”. Dezvaluiri cutremuratoare facute de Simona Gherghe! Ce s-a intamplat cu vedeta

Distribuie:

Publicat:

Celebra prezentatoare tv Simona Gherghe a povestit pe blog, acum 9 ani, traumele indurate in copilarie, cand practica gimnastica la Iasi.

Celebra prezentatoare tv Simona Gherghe a povestit pe blog, acum 9 ani, traumele indurate in copilarie, cand practica gimnastica la Iasi. Intr-un text in care face marturisiri crunte, Simona a povestit cum antrenorul ei, ”domnul Radu”, si balerina, ”doamna Balog”, se comportau foarte sever cu sportivele in devenire, lovindu-le in mod repetat. 

”Toata copilaria mea mi-am dorit sa fiu ca Nadia. In jocurile noastre, noi, fetele ne bateam pentru rolul ei. Iar cand am implinit varsta de scoala, parintii mei, martori ai acestei pasiuni, m-au dat la o clasa speciala de gimnastica. Asta insemna antrenamente zilnice. Si, in fiecare dimineata, de la 8 la 9, balet.

Dar pana sa ajung acolo, a fost prima zi de scoala. Si prima ora de balet. In sala, antrenorul de gimnastica, domnul Radu, si balerina, doamna Balog.(Interesant, acum imi dau seama ca asa le-am zis intotdeauna: domnul si doamna, intr-o epoca in care toti erau tovarasi…) Era prima intalnire si, ca sa ne verifice aptitudinile, ne-au pus sa facem spagatul. Nu mi-a iesit asa cum ar fi trebuit si m-am asezat, cu picioarele departate, intr-o imitatie stangace de spagat. Profesorul m-a vazut, s-a apropiat si m-a lovit cu pumnul in spate. O lovitura atat de puternica, incat o simt si acum, pe sira spinarii…
– Aici nu ne relaxam!

Am stiut, atunci, ca n-o sa fiu niciodata Nadia. Tot ce-a urmat a fost un cosmar. Simpla prezenta in sala a acelui om ma paraliza. Si nu indrazneam sa le spun nimic alor mei, pentru ca eu imi dorisem sa fac gimnastica. Chinul copilariei mele a durat vreo trei ani. Pana intr-o zi, cand am venit acasa cu picioarele invinetite. Profesoara de balet, o unguroaica a carei singura pasiune era sa ne jigneasca ingrozitor, ma batuse cu o scandura, pentru ca nu executasem corect nu stiu ce miscare… Parintii nu m-au mai lasat sa merg la antrenamente.

Asa mi-am incheiat cariera sportiva. Am o singura amintire palpabila, de atunci. Un articol in Flacara Iasului, de prin '84, in care eram mentionata ca rezerva a lotului judetean de gimnastica ritmica… A fost, de altfel, si cea mai mare performanta…”, scria Simona Gherghe pe blogul ei, in 2010. 

Antrenorul iesean care a lovit-o pe Simona Gherghe se numeste Constantin Radu si este unul din dintre cei mai premiati tehnicieni din breasla. Iata ce scria prosport.ro in 2017 despre fostul profesor de gimnastica al Simonei Gherghe. ”Reputatul antrenor iesean de gimnastica ritmica, Constantin Radu, se numara printre cei zece laureati nationali ai Fundatiei pentru Comunitate si MOL Romania. In cadrul unei ceremonii organizate la Teatrul Odeon din Bucuresti, au fost decernate Premiile „Mentor pentru Excelenta in Educatie” pentru anul 2016. Festivitatea, care l-a avut ca invitat de onoare pe violonistul Alexandru Tomescu, a adus in prim-plan zece profesori si antrenori din diferite localitati ale tarii care au fost selectati dintre cele 250 de propuneri si distinsi in cadrul acestei editii”, nota sursa citata. De altfel, Constantin Radu a primit tot felul de distinctii de-a lungul carierei, din partea federatiei de gimnastica sau a primariei Iasi! 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img