vineri, 29 martie, 2024

Samsung Galaxy S10: a fost dezvaluit senzorul de amprenta ultrasonic

Distribuie:

Publicat:

Samsung Galaxy S10 va avea senzor de amprenta ultrasonic, iar cei de la Qualcomm au dezvaluit modelul care va fi folosit pe viitorul telefon.

Qualcomm a facut mai multe anunturi in cadrul Snapdragon Technology Summit. Unul dintre acestea se refera la senzorul de amprenta care va fi folosit, cu siguranta, pe cel putin unul dintre modelele de Samsung Galaxy S10, pregatite de sud-coreeni.

Inca de la aparitia primelor zvonuri despre telefon s-a vorbit despre senzorul de amprenta integrat in ecran, iar acum avem si certitudinea ca exista o tehnologie noua, pe care sa o foloseasca Samsung.

Qualcomm numeste acest senzor 3D Sonic Sensor, iar acesta ar trebui sa fie disponibil pe dispozitive inca din prima parte a lui 2019. Asadar, senzorul este lansat la timp pentru a fi integrat in S10.

Samsung a intarziat deja destul de mult in ceea ce priveste lansarea unui telefon cu senzor de amprenta pe ecran. Multi rivali chinezi au facut-o deja, dar Samsung nu se grabeste si pare ca a asteptat o solutie mai buna si mai sigura, cea a senzorului ultrasonic.

Un senzor optic trimite pulsatii de lumina pe deget, atunci cand acesta e pus pe ecran. Astfel, este verificata vizual amprenta si comparata cu ceea ce exista deja in baza de date. Solutia e mai ieftina ca un senzor ultrasonic, dar nu la fel de sigura.

Noul 3D Sonic Sensor face lucrurile diferit. Atunci cand iti inregistrezi amprenta, este creat un model 3D al acesteia, datorita pulsatiilor sonore trimise catre deget. Senzorul e capabil sa captureze detalii minore, cum ar fi adancimea santurilor si porii degetului, unici fiecarei persoane. Astfel, cel putin din punct de vedere teoretic, nu ai putea pacali senzorul cu o simpla imagine a unei amprente.

Cel mai probabil, acest senzor va fi folosit pentru modelul de top de Galaxy S10, celelalte doua urmand sa primeasca senzori optici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img