vineri, 29 martie, 2024

Sanatate la ceaun: Cum prepari cea mai buna mamaliga

Distribuie:

Publicat:

Daca vrei sa prepari o varianta de mamaliga cremoasa poti adauga in compozitia pe care o pregatesti o jumatate de cana de lapte si doua lingurite de margarina, iar deasupra branza degresata cu iaurt sau smantana. In plus, daca vrei sa gusti cir, obtinut din zeama in care fierbe mamaliga, ar trebui sa te grabesti sa il scoti din ceaun atunci cand mamaliga incepe sa fiarba. Il poti amesteca cu miere de albine si consuma cald, fiind un remediu foarte bun pentru durerile in gat.

In plus, daca vrei, poti inlocui apa cu care fierbi mamaliga cu zer, smantana sau lapte. Consistenta produsului final depinzand de cantitatea de faina adaugata si de amestecarea ingredientelor.

Mamaliga poate sta la baza mai multor mancaruri traditionale : bulz, urs bucovinean, mamaliga cu branza, mamaliga cu smantana si ierburi etc. Acestea se pregatesc punand doua straturi de branza, cu unt si smantana intre doua straturi de mamaliga, iar compozitia rezultata se da la cuptor, potrivit retete.acasa.ro. Daca vrei sa pregatesti balmos, in loc de apa pui la fiert smantana. Cand aceasta clocoteste, se adauga faina, in ploaie, si se fierbe pana miroase a mamaliga prajita, iar deasupra se ridica grasimea din smantana. Peste mamaliga rezultata se pun bucati de branza iar mancarea rezultata se serveste cald.

Iar daca ai auzit de malai de Bucovina, atunci te va tenta posibilitatea de a-l pregati chiar tu, in propria bucatarie: se amesteca un kilogram de malai, o cana cu gris sau cu faina alba si o lingurita de sare. Mixul se opareste cu o cantitate tripla de lapte sau apa cu gust dulce, se amesteca si se lasa sa se racoreasca si daca vrei, ii poti pune si arome, oua si untura. Compozitia rezultata se coace  intr-o tava tapetata, pana este rumenit. Peste malaiul scos din cuptor se poate turna sirop fierbinte obtinut din zahar ars sau smantana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img