vineri, 19 aprilie, 2024

SAP a depasit obiectivele financiare pentru 2016 si a înregistrat cresteri substantiale în segmentul Cloud

Distribuie:

Publicat:

SAP, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, a anuntat rezultatele financiare înregistrate in 2016, raportand venituri totale de peste 22 miliarde euro, in crestere cu 6% fata de anul precedent, precum si un profit operational de 6,6 miliarde euro, în crestere cu 4% fata de perioada similara din 2015. Rezultatele sunt exprimate non-IFRS.

SAP, cea mai valoroasa companie de tehnologie din Europa, a stabilit ca obiectiv pentru anul 2020 o crestere de peste 2,6 ori a segmentului cloud si venituri totale de 29 de miliarde euro, în crestere fata de estimarile initiale de 26-28 miliarde de euro. „Performantele obtinute în 2016 se încadreaza în trendul de crestere profitabila din ultimii sapte ani. Am reusit sa extindem piata pe care o targetam si în acelasi timp sa inovam constant în ceea ce priveste noua generatie de solutii ERP, prin intermediul suitei SAP S/4HANA. Astfel, ramanem lider pe piata de solutii software de business, mentinandu-ne cresterile vanzarilor de soft, a serviciilor cloud si a profiltului operational. În acelasi timp, acceleram ritmul de inovatie în ceea ce priveste tehnologii precum Internet of Things, Machine Learning si Blockchain si privim cu încredere catre noile obiective setate pentru 2020″,  a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

In 2016, veniturile din cloud si software au crescut cu 8% (non-IFRS), in linie cu estimarile anuntate în octombrie, de 6,5- 8,5%. Veniturile din subscrieri cloud si suport au atins valoarea de 3,01 miliarde euro (non-IFRS), de asemenea în linie cu estimarile companiei. Cererile noi de solutii cloud au înregistrat o crestere de 31% în 2016, pana la 1,1 miliarde euro. La nivelul întregului an, profitul operational la nivel global a atins valoarea de 6,6 miliarde euro (non-IFRS), iar profitul net per actiune a crescut cu  18%, pana la 3,03 euro (IFRS) si 3% pana la 3,89 euro (non-IFRS).

Compania a înregistrat o evolutie pozitiva si în regiunea EMEA, unde veniturile din cloud si software au crescut cu 10% (non-IFRS). Veniturile din subscrieri cloud si suport (non-IFRS) au raportat un avans cu 37%. „Platforma SAP HANA si suita S/4 HANA de solutii moderne, modulare, bazate pe tehnologia machine learning, reprezinta în prezent fundatia pentru toate cerintele companiilor legate de gestionarea inteligenta a datelor, simplificand procesele de business si accelerand luarea deciziilor. Mai mult, în ultimii ani, am construit un portofoliu complet pentru organizatia digitala – de la solutiile SuccessFactors dedicate managementului capitalului uman, la SAP Hybris, care permite dezvoltarea unei relatii 1:1 cu consumatorul, indiferent de canalul sau dispozitivul accesat, si la Ariba, cea mai mare retea de business pentru zona de achizitii”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP Romania.

Numarul de clienti la nivel global pentru suita SAP S/4 HANA s-a dublat în 2016, pana la peste 5.400. In al patrulea trimestru din 2016, aproximativ 1.300 de clienti noi au accesat suita, printre ei numarandu-se Nike si Ameco Beijing. SAP Cloud Platform s-a aflat, de asemenea, în centrul atentiei, datorita vitezei cu care permite dezvoltarea de noi aplicatii si integrarea facila cu instrumentele deja existente în companii.

SAP a continuat sa castige cota de piata si pentru solutiile sale de management al capitalului uman în cloud, recent SAP SuccessFactors fiind nominalizata de Forrester ca lider pentru Lerning & Performance Management. Portofoliul de clienti pentru solutia de baza din suita SuccessFactors, Employee Central, a depasit 1.580 de companii anul trecut.

Solutiile dedicate CEC (Customer Engagement and Commerce) au înregistrat de asemenea cresteri de doua cifre, clientii noi provenind din domenii diverse, precum retail, telecomunicatii, servicii financiare, sectorul public si productie.

In ceea ce priveste Ariba, cea mai mare retea de business pentru zona de achizitii, circa 2,5 milioane de companii, conectate cu ajutorul acesteia, au încheiat tranzactii în valoare de peste 885 miliarde de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img