miercuri, 24 aprilie, 2024

SCANDALOS: O minora din Vaslui urma sa isi vanda bebelusul unor persoane de la Bucuresti. Politistii au intrat pe fir

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni efectueaza o ancheta in cazul unei minore de doar 14 ani, internată cu copilul în vârstă de 5 luni în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean (SJU) Vaslui. Tanara este acuzată că vrea să isi dea copilul unei familii din Bucureşti, pentru o sumă de bani. 

Fata,domiciliata in localitatea vasluiana Dragesti,din apropiere de orasul Negresti, despre care se crede că ar fi primit deja suma de 2000 de euro, a fost auzită când vorbea la telefon despre felul în care va intra în posesia altei sume de bani, în momentul externării din spital, iar cea care a coordonat afacerea a fost, sustin oamenii legii, mama adolescentei.

Potrivit conducerii Spitalului de Urgenta din Vaslui, minora in varsta de 14 ani, s-a internat la Pediatrie cu bebelusul de cinci luni. Aici a fost auzita de alte paciente vorbind la telefon in repetate randuri cu o familie din Bucuresti cu care negocia vanzarea celui mic pentru suma de 2.400 de euro. A fost imediat sesizat asistentul social, dar si politia.

 Reprezentantii IPJ sustin ca aveau deja în lucru un dosar pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, iar acum au extins cercetările. Serviciul  de Combatere a Criminalităţii Organizate a preluat ancheta ca urmare a unei sesizări primite din partea Spitalului. Una dintre pacientele internate in spital a povestit ca mama adolescenta avea asupra sa o suma de bani de la o familie din capitala care ar urma sa solicite autoritatilor incredintarea bebelusului pe motiv ca tanara nu poate sa il ingrijeasca.

„La această dată este în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări de către poliţişti de la Poliţia oraşului Negreşti, vizând infracţiunea de act sxual cu un minor. Pe de altă parte, au fost demarate verificări de către lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, urmare a unei sesizări primite din partea Spitalului Judeţean Vaslui, cu privire la încredinţarea unui minor în vârstă de 5 luni. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că sunt demarate proceduri legale privind luarea unor măsuri de protecţie a minorului, respectiv darea în plasament către o familie din Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img