vineri, 29 martie, 2024

SCANDALOS ! Porcii dintr-un abator din Vaslui erau hraniti cu resturi de animale

Distribuie:

Publicat:

Politistii au descins in cursul zilei de vineri,18 decembrie, intr-un abator neautorizat din localitatea UNTESTI, judetul Vaslui, care isi comercializa produsele in zona Barlad. Cand au intrat in locatie, cei noua politisti, dintre care sase din cadrul Serviciului de Actiune Speciala a IPJ Vaslui si alti trei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitati Economice si Financiare, au incremenit. Asa-zisul abator functiona intr-o cladire infecta,  plina de microbi, igrasie, fara geamuri sau usi, iar carnea atarna in niste carlige absolut mizerabile in bataia vantului si a microbilor.

. “Un miros ingrozitor, cu greu am rezistat acolo, afara erau peste 100 de porci intr-un fel de tarc, flamanzi si in noroi, mancau efectiv carne de pe oasele de vita, din malul unde si-au facut nevoile. Tot acolo mancau si cainii. La fata locului era doar sotia lui Viorel Cernat, precum si un paznic, el a plecat cand ne-a vazut ca venim. Am chemat inspectorii de la DSVSA Vaslui, care au ramas si ei socati cand au vazut acest asa-zis abator, care nu are autorizatie sanitara de functionare”, a precizat comisarul sef Mircea Iosipescu, de la SCCEF (politia economica) din Vaslui.

Toate povestea a inceput in cursul saptamanii trecute, cand, politistii, in urma unui control la punctul de desfacere a produselor din carne situat pe Strada Republicii, zona Stadion, exact la 150 de metri de Primaria Barlad, au confiscat aproximativ 250 de kilograme de carne, deoarece proprietarul, CERNAT VIOREL, nu a putut prezenta actele de provenienta si nici avizul sanitar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img