joi, 25 aprilie, 2024

Scolile din Bucuresti si din cinci judete raman inchise. 1 martie aduce GER CUMPLIT, iar vremea rea se prelungeste!

Distribuie:

Publicat:

Capitala si 12 judete din sudul si estul tarii sunt, de luni dimineata, sub atentionare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol. De asemenea, din aceasta dimineata sunt in vigoare o atentionare cod galben de ninsori, vant puternic si viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si o atentionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judetele tarii. Potrivit meteorologilor, frigul va persista pana joi, interval in care temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -12 si -8 grade, iar cele minime vor cobori pana la -22 de grade. ​

Meteorolgii spun ca valul de frig va cuprinde toata tara, urmand sa se inregistreze temperaturi cu 10-15 grade mai scazute decat ar fi normal pentru aceasta perioada din an. 

Maximele vor fi negative in toate regiunile, va fi ger dimineata si noaptea, la inceput in jumatatea de nord, apoi si in restul tarii, iar intensificarile vantului vor amplifica senzatia de rece.

Scolile vor fi inchise in Capitala si in judetele Ilfov, Giurgiu si Dolj, Braila, Olt​

Scolile au fost inchise din cauza viscolului, luni, in Capitala si raman inchise si marti, in Bucuresti, dar si in judetele Ilfov, Dolj, si Giurgiu. In Constanta, cursurile au fost suspendate integral in ziua de luni, iar in municipiul si in judetul Giurgiu, cursurile raman suspendate si marti, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu. Ministerul Educatiei a precizat ca orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB.

Prima decizie de inchidere a scolilor a fost pentru Bucuresti, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunand ca prefera sa se spuna ca au fost "usor-usor prea alertati”, decat sa fie victime. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img