vineri, 19 aprilie, 2024

Scriitorul si inventatorul FENECHIU din Penitenciarul Vaslui, ar putea iesi din puscarie. VEZI DETALII

Distribuie:

Publicat:

In cursul zilei de joi, 9 martie, judecatorii din cadrul Tribunalului Vaslui au decis contopirea pedepselor fostului ministru Relu Fenechiu, in dosarele “Transformatorul” si “Silveco”.

Cererea aparatorilor lui Fenechiu, care au solicitat instantei contopirea pedepsei de 5 ani, din dosarul “Transformatorul”, cu  cea de 3 ani si 10 luni, din dosarul “Silveco”, a fost admisa. Practic, Relu Fenechiu ar avea de ispasit, in aceste momente, 5 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, din care a facut deja trei ani si o luna.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv in dosarul “Transformatorul” in luna ianuarie a anului 2014, dupa ce a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA in iunie 2012, fiind acuzat ca, prin firmele sale, a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi, catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei. 

A doua condamnare, cea in dosarul “Siveco”, s-a facut dupa ce fostul ministru si-a recunoscut vinovatia intr-un dosar in care era acuzat, de catre DNA Ploiesti, de trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani.

Conform legislatiei in vigoare, fostul ministru ar putea iesi din inchisoare conditionat, deoarece a ispasit deja doua treimi din pedeapsa. In puscarie, Relu Fenechiu a devenit scriitor (doua lucrari stiintifice), ba chiar si inventator, avand o serie de inventii care au fost brevetate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img