vineri, 19 aprilie, 2024

Se ingroasa GLUMA! Politistul acuzat ca a abuzat o minora ar mai avea antecedente! O femeie a povestit tot ce stie, fara PERDEA! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

 Acuzatii noi in cazul politistului care ar fi agresat o minora • Povestea pare sa fie cusuta cu ata alba, iar in comunitate se aud deja mai multe variante • Omul legii este acum anchetat si are de dat explicatii in fata legii • Intre timp parintii fetei abuzate spun ca se cauta musamalizarea anchetei • O femeie arunca acuzatii grave si a depus o plangere impotriva politistului

In ultimul timp in tara se discuta din ce in ce mai mult despre abuzurile sexuale asupra minorilor. Un politist din Bucuresti a dat startul intr-un fel sau altul unei avalanse de acuzatii, reprosuri si indoieli.

Politistii sunt oameni ai legii, fie ca sunt imbracati in uniforma, fie ca nu. Totusi, daca un politist comite vreo infractiune, asta nu inseamna ca toti politistii sunt infractori sau pedofili. Un abuz facut de un politist sau de un cetatean oarecare trebuie tratat si judecat egal. Politistii nu sunt tocmai iubiti de cetateni, iar asta se vede destul de clar in viata de zi cu zi. Desigur, derapaje ale oamenilor legii au fost si probabil vor fi si in viitor.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI v-au prezentat in exclusivitate un caz destul de controversat. Un politist din comuna ieseana Gorban este acuzat de parintii unei fete ca ar fi abuzat-o si i-ar fi facut propuneri indecente. Ca de fiecare data parerile sunt impartite. In timp ce parintii fetei spun ca fata lor a fost chinuita si vor merge pana in panzele albe sa afle adevarul, politistul se apara si neaga totul.

Ce s-a intamplat?

Familia Popovici este alcatuita din opt membri. Doi parinti si sase copii impart aceeasi casa si aceleasi griji. Aceasta familie din Gorban nu este nici cea mai bogata si nici cea mai saraca. Sunt niste oameni normali, care muncesc pentru a avea ce pune pe masa, atat cat pot ei. De cand fiica in varsta de 16 ani a celor doi soti a povestit prin ce a trecut, in familie si in sat nu mai este liniste. Aproape ca nu este om care sa nu se intrebe daca acuzatiile care ii sunt aduse politistului sunt sau nu adevarate.

Catalin Popovici, tatal fetei, spune cu mana pe inima ca fata lui zice adevarul si crede ca politistul chiar a incercat sa o abuzeze sexual. Printre lacrimi a povestit cum fata i-a spus ca politistul a sarutat-o pe gat si pe ureche in timp ce o mangaia pe abdomen. Totusi fata nu vrea sa mai sufle o vorba despre incident si ii reproseaza tatalui ca a facut atata zarva. De aici pleaca si cateva semne de indoiala. Spune sau nu adolescenta adevarul?

Acuzatii noi

Odata ce s-a aflat ca politistul Dan Gabriel Enache ar fi facut asa ceva, mai multe voci din sat arunca acuzatii. Ieri reporterii au discutat cu o femeie care ar fi lucrat in gospodaria politistului. Aceasta a acceptat sa discute cu reporterii, insa a tinut sa ramana sub protectia anonimatului. Joi, aceasta a discutat cu politistii si a povestit ce a avut de tras cu politistul Enache. Femeia sustine ca omul legii a vorbit de nenumarate ori urat cu ea si i-a propus mai in gluma, mai in serios o "aventura".

"Eu am lucrat la politist, dar cand venea acasa eu plecam, imi era frica. Vorbea urat cu mine si imi spunea fel de fel de lucruri. Eu le luam ca pe o gluma, dar nu stiu ce era in capul lui. Odata eram in curte, iar el isi facea nevoile. Mi-a spus daca nu vreau sa vad «capul de ciocolata»". Eu ma tem de el… Nu am mai fost in curte acolo de vreo trei ani, de cand m-a acuzat ca am furat bani de la el din magazin. El juca la pacanele si dadea vina pe mine ca fur, daca pierdea", a spus femeia.

De cine se tem?

Se aud multe zvonuri in comuna. Mai multe adolescente ar fi fost abordate de catre politist, fie verbal, fie prin sms-uri. Nimeni nu poate spune insa daca s-a intamplat sau nu asa, deoarece fetele se tem sa vorbeasca.

Totusi, raman multe semne de intrebare. Fata de 16 ani a sotilor Popovici nu vrea sa vorbeasca. Poate ca ar fi de inteles, insa a vorbit si cu prietenele sale sa nu  sufle o vorba despre intreaga situatie, ceea ce nu face decat sa dea de gandit.

Parintii fetei abuzate spun ca aceasta nu a fost audiata in prezenta lor si cred ca li s-a facut o mare nedreptate. Au gresit insa. Copila a fost luata la intrebari de oamenii legii in sediul DGASPC sub supravegherea unui psiholog. Deci procedurile au fost respectate, insa parintii tot cred ca se cauta o musamalizare.

"Nici eu, nici sotia nu am stat cu fata cand a fost audiata. Nu este corect, eu nici macar nu stiu ce s-a intamplat, ce le-a spus fata politistilor. Cred ca se va musamaliza totul", a spus tatal fetei.

Politistul este anchetat

Politistul Dan Gabriel Enache are de dat explicatii in fata legii. "La data de 11 ianuarie 2018, la Parchetul de pe langa Judecatoria Raducaneni a fost inregistrata cauza penala nr. 43/P/2018 in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de agresiune sexuala prev. de art. 219 alin.2 lit. c C.pen. In vederea aflarii adevarului si fara a aduce atingere prezumtiei de nevinovatie, ca urmare a audierii persoanei vatamate minore si a unor martori, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de numitul E.D.G., agent de politie, pentru infractiunea de agresiune sexuala prev. de art. 219 alin.2 lit.c C. pen.", a transmis Bosinceanu Constantin Daniel, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Raducaneni. Si la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi s-a dispus efectuarea unei anchete interne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img