vineri, 19 aprilie, 2024

Se pregatesc doua noi zile LIBERE legale

Distribuie:

Publicat:

Romanii ar mai putea beneficia de cateva zile libere pe an fata de cate sunt acum. Un deputat PNL propune sa fie liber si in ziua in care il sarbatorim pe Sfantul Gheorghe in timp ce un altul vrea ca romanii sa stea acasa si de Boboteaza. In prezent, in Romania exita 13 zile libere pe an, relateaza Digi24.

Deputatul PNL Gheorghe Udriste s-a gandit ca romanii ar trebui sa fie liberi de ziua sa onomastica. Recunoaste ca a avut in vedere si aceasta coincidenta atunci cand a initiat legea, dar sustine ca altele au fost argumentele principale.

O alta initiativa propune ca romanii sa stea acasa si pe 24 ianuarie. Aniversarea Unirii Principatelor a fost deja declarata sarbatoare legala, insa nu a fost modificat si codul muncii, astfel incat sa devina zi libera.

In acest moment in Romania exista nu mai putin de 13 zile libere. Vorbim de 1 si 2 ianuarie, 24 ianuarie, primele doua zile de Paste, 1 Mai – Ziua Muncii, 31 mai, 1 iunie – cele doua zile de Rusalii, 15 august – Sfanta Maria, 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei si 25 si 26 decembrie, zilele de Craciun.scrie stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img