joi, 18 aprilie, 2024

Se redeschide ancheta la 6 ani de la moartea cantaretei? ”Biletul de adio lasat de Madalina Manole este cel putin…”

Distribuie:

Publicat:

Dosarul mortii Madalinei Manole ar putea fi redeschis dupa ce o romanca, care este profiler si analist investigatii criminale, a identificat mai multe erori facute in timpul anchetei de politistii romani, care au stabilit ca artista s-a sinucis. Mihaela Brooks, profiler si analist investigatii criminale in Canada, a declarat ca exista posibilitatea ca specialisti ai FBI sa se implice in acest dosar.

Mihaela a declarat ca ea si Pete Klismet, partenerul ei, vor veni in septembrie in Romania pentru a face reconstituirea in acest caz. ” Vom face acest lucru pe baza documentelor de la dosar si a urmelor de la locul faptei. Am copia dosarului. Din 2010 incerc sa redeschid cazul pentru o [re]investigatie lipsita de erori. Din pacate, ancheta care a fost facuta are lacune care au influentat negativ finalizarea cazului, de aici si circul mediatic creat in jurul mortii Madalinei. Aceste erori pot fi corectate daca cazul este reanalizat pe baza dovezilor care au fost ignorate la prima investigatie. Pot dovedi asta”, a mai spus ea. Mihaela Brooks afirma ca in 2010 a intrat in posesia unei parti importante din dosar si ca a discutat despre asta cu experti din mai multe domenii. Profilerul afirma ca parintii Madalinei Manole au motive intemeiate sa ceara redeschiderea cazului, si asta pentru ca anchetatorii nu au reusit sa dovedeasca ca a fost sinucidere sau crima.

Romanca a mai declarat ca in cazul unui deces prin otravire ancheta trebuie sa se faca  ca pentru omucidere, si asta pana se stabileste daca a fost omor sau sinucidere. Mihaela a vorbit si despre biletul de adio lasat de artista si spune ca  in majoritatea cazurilor, victimele nu lasa astfel de bilete. Mai precizeaza ca daca exista, aceastea sunt analizate pentru a se stabili daca a fost un bilet autentic sau nu. ”Biletul de adio este cel putin suspect”, a spus ea.  Potrivit profilerului, Petru Mircea, sotul Madalinei, a dat putine detalii anchetatorilor despre pozitia in care a fost gasita artista.

Spune ca daca anchetatorii i-ar fi cerut aceste detalii ulterior, ele trebuiau coroborate cu pozele pe care politistii trebuiau sa i le faca in calitate de martor, si asta pentru ca avea sange pe maini.

Mihaela Brooks este experta in investigatii criminale si profiler in Statele Unite ale Americii si Canada, cu experienta internationala in analiza a criminalitatii si antiterorism. A terminat masterul la Universitatea Militara din SUA. Din 2002 s-a mutat in Canada si a lucrat  la Ministerul de Interne in regiunea Ontario. Romanca a inceput sa analizeze decesul Madalinei in momentul in care a constat ca dosarul are multe hibe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img