miercuri, 27 martie, 2024

Se schimba documentele pentru casatorie, certificat de nastere si divort

Distribuie:

Publicat:

Documentele privind casatoria, divortul, nasterea si decesul ar putea fi puse la dispozitia cetatenilor in mod digital, un proiect in acest sens putand fi publicat zilele acestea, sustine Ionut Valeriu Andrei, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), la un eveniment organizat de Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (RGDA).

'Guvenul are in program foarte multe proiecte pe partea de e-guvernare. Din strategia cu privire la dezvoltarea Romaniei, din punct de vedere digital, ne propunem sa implementam, sa digitizam, un numar de 36 de evenimente de viata. Saptamana aceasta va fi un proiect depus de ministerul nostru, in parteneriat cu Ministerul de Interne, cu cel al Dezvoltarii si Serviciul de Telecomunicatii Speciale cu privire la digitizarea celor patru evenimente de viata, anume casatorie, divort, nastere si deces. Vom putea pune la dispozitia cetatenilor in mod digital si online aceste servicii', a spus Andrei.

El a precizat ca se vor digitiza toate documentele de stare civila din ultimii 100 de ani.

'Se lucreaza la un proiect de cloud guvernamental. Este cel mai mare proiect de pana acum in parteneriat cu alte institutii guvernamentale. Ii punem bazele in acest moment. Registrul Comertului va implementa un proiect prin care se vor digitiza toate serviciile de la infiintarea unei firme, pana la radiere, obtinerea certificatelor constatatoare. Totul se va face online', a explicat oficialul MCSI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img