vineri, 29 martie, 2024

Secretul pe care-l ascunde sanul unei femei

Distribuie:

Publicat:

Sanii doamnelor ar putea fi cheia indelungat vanatei regenerari a tesuturilor umane. Cel putin, aceasta este parerea lui Chris Calhoun, director executiv al companiei bio-tehnologice Cytori Therapeutics, din San Diego.

Conform specialistului, studierea trupurilor feminine i-a condus pe el si pe echipa sa de cercetatori spre descoperirea unor noi frontiere ingineresti ale tratarii tesutului uman, proces care ar putea reprezenta unul dintre cele mai importante progrese medicale ale secolului 21 – tesut adipos imbogatit cu celule stem specifice, pentru revitalizarea, vindecarea si reconstruirea organelor ranite sau distruse.

Avansul realizat a survenit mai ales in urma analizarii cancerului mamar,afectiune care, in virtutea vindecarii si a extirparii organelor afectate, a lasat mii de femei mutilate la nivelul bustului, din pricina interventiilor chirurgicale. Tratand cateva dintre aceste cazuri cu celule recoltate din propriul tesut adipos sanatos, zona mamara s-a refacut; metoda putand fi intrebuintata si in absenta unei afectiuni, de persoane pur si simplu nemultumite de inzestrarea lor naturala.

Dar marirea si reconstructia sanilor este doar un aspect minor al planului mai ambitios al companiei – acela de a introduce masiv medicina celulelor stem pe piata, fara a folosi acel tip embrionar supus unor critici aprinse. Acum, specialistii de la Cytori declara ca maniera de folosire a celulelor stem gandita de ei poate trata mai multe organe decat pot fi gasite “intr-o macelarie frantuzeasca”. Chris Calhoun crede ca noile celule stem pot repara, in buna masura, orice fel de daune, produse in orice organe, dand nastere unei complet noi arii medicale, una pe care vizionarii au visat-o de zeci de ani – medicina regenerativa. Descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img