joi, 28 martie, 2024

Sedinta Colegiului Prefectural al judetului Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Colegiul Prefectural al Judetului Vaslui s-a reunit ȋn sedinta ordinara joi, 23 februarie 2017, sub conducerea prefectului Isabel BOGDAN.

In deschidere, reprezentantul Guvernului in teritoriu i-a solicitat inspectorului sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, col.Gheorghe Blagoci, detalii cu privire la evenimentul rutier produs astazi dimineata pe raza comunei Stefan cel Mare, unde un autoturism de tip sport a intrat in coleziune cu microbuzul scolar, in care se regaseau elevi, rezultand faptul ca nu s-a impus declansarea PLANULUI ROSU pentru interventii.

Principalele subiecte propuse pe ordinea de zi au fost legate de gradul de realizare a veniturilor bugetului general consolidate la nivelul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui pentru anul 2016 si raportul cu privire la activitatea Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Vaslui pe anul trecut.

In prima parte a sedintei, seful AJFP Vaslui, Nelu Sava, a facut o scurta prezentare a institutiei, din care reiese faptul ca la sfarsitul anului trecut existau peste 144.000 de contribuabili administrati, din care 124.000 sunt personae fizice, iar firme active erau inregistrate peste 8.000.

Din raportul prezentat mai reiese faptul ca anul trecut au fost effectuate aproape 900 de inspectii, din care jumatate au fost inopinate, valoarea sumelor suplimentare atrase fiind de peste 154.000 lei. In 215 cazuri s-au facut sesizari penale, valoarea prejudiciului fiind de peste 56.000 lei. In 2016 au fost aplicate 217 amenzi contraventionale.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui a colectat pentru bugetul general consolidate venituri in suma totala de 670.069 mii lei. Gradul de realizare pe anul 2016 a planului de incasari la bugetul general consolidat, stabilit si transmis de catre conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a fost de 108,04%, in cifre absolute inregistrandu-se o depasire cu 49.873 mii lei a programului  de incasari la bugetul general consolidat.

Ulterior, directorul Directiei pentru Agricultura a Judetului, Gigel Crudu, a oferit informatii despre activitatile derulate de catre institutia pe care o reprezinta, pe parcursul ultimului an, care a precizat ca la nivelul judetului exista aproape 500 de agenti economici care exploateaza o suprafata totala de aproape 200.000 ha, in special terenuri arabile.

In cursul anului 2016 s-au inregistrat 45 de operatori in sistemul de agricultura ecologica  pe diferite domenii de activitate ,dupa cum urmeaza : 21 operatori in sectorul vegetal cu  suprafata de 997,72 ha; 18 operatori in apicultura cu 3437 familii de albine; 1 operator in  flora spontana; 2 operatori cu domeniul de activitate procesare; 2 operatori  cu domeniul de activitate comert; 1 operator cu domeniul de activitate export.

La finalul sedintei Colegiului Prefectural, prefectul Isabel BOGDAN a tinut sa-l felicite pe noul comandant al Centrului Militar Judetean, lt.col.Dan Pintilie, solicitand, totodata, si amanunte cu privire la situatia hidrologica a raurilor si paraielor din judet, tinand cont de vremea calduroasa din ultimele zile.

Sorin Dumitriu, directorul adjunct al ANIF, Unitatea de Administrare Vaslui, a precizat ca situatia pe principalele albii de rauri este monitorizata, nefiind probleme majore.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img