miercuri, 24 aprilie, 2024

Sedinta CSAT, marti, la Palatul Cotroceni

Distribuie:

Publicat:

O sedinta ordinara a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) va avea loc marti, 27 septembrie, la Palatul Cotroceni.

Sedinta ordinara care urmeaza sa aiba loc marti la Cotroceni vine in contextul participarii Romaniei, reprezentata de premierul Dacian Ciolos, la summitul ONU de la New York.

Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a avut la baza subiectul crizei globale a refugiatilor.

“La Adunarea Generala ONU am prezentat contributia Romaniei la eforturile globale de eradicare a saraciei, protejarea mediului si lupta impotriva schimbarilor climatice, asigurarea pacii si securitatii. Totodata, am subliniat argumentele noastre pentru un nou mandat de membru nepermanent in Consiliul de Securitate pentru 2020-2021.
In ultimele doua zile am avut intrevederi cu presedintele Elvetiei, Johann Schneider-Ammann, cu presedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, cu Presedintele Adunarii Generale ONU, Peter Thompson, cu reprezentanti ai organizatiilor evreiesti din SUA dar si cu investitori americani. I-am reintalnit pe Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip si pe Directorul General FAO, Graziano da Silva.
Una dintre seri a fost prilej de intalnire cu cateva zeci de romani stabiliti la New York. Am discutat despre Brancusi, despre ceea ce ne defineste impreuna, despre acel “acasa” din inimile noastre care nu tine cont de departari sau oceane”, sustinea premierul Dacian Ciolos pe Facebook.

Ultima sedinta a CSAT a avut loc in luna iulie a acestui an.

In cadrul sedintei care a avut loc in data de 26 iulie 2016 s-a analizat modul de reflectare a mandatului Romaniei in documentele finale ale Summitului NATO din 8-9 iulie, de la Varsovia, si se vor stabili masurile si actiunile care trebuie intreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img