joi, 28 martie, 2024

Semnal de alarma: Ce se intampla daca nu mananci micul dejun

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui nou studiu publicat in American College of Cardiology, oamenii care nu mananca micul dejun sunt de doua ori mai predispusi riscului de a suferi un atac cerebral sau de cord.

Se pare ca atunci cand sari peste micul dejun au loc schimbari ale apetitului, tensiunea creste iar nivelul de colesterol se schimba intr-un mod negativ. Cercetatorii americani considera acest aspect si un „marker comportamental” al unui stil de viata nesanatos.

Datele au fost obtinute prin studierea a 6.000 de participanta, cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, care nu aveau probleme cardiovasculare sau cancer. Acestia au fost intrebati „Cat de des mananci micul dejun?” iar posibilitatile de raspuns erau urmatoarele: „in fiecare zi”, „in unele zile”, „rar” si „niciodata”.

Unul dintre autorii studiului, Doctorul Wei Bao, de la Universitatea din Iowa, a declarat ca: „Participantii care nu consumau niciodata micul dejun aveau un risc cu 87% mai mare de a dezvolta o boala cardiovasculara, cu rata mare a mortalitatii, fata de cei care il consumau in fiecare zi. Bolile cardiace reprezinta cauza principala a celor mai multe decese la nivel global: 15,2 milioane in 2016 comparativ cu 12 milioane in 2000, relateaza gandul.info, care citeaza The Sun. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img