joi, 28 martie, 2024

Semne ale unei relatii toxice usor de trecut cu vederea

Distribuie:

Publicat:

Exista nenumarate momente in viata in care simti ca trebuie sa treci peste diferite obstacole, cum ar fi acelea in care incerci sa gasesti echilibrul dintre cariera si viata personala. Printre preocuparile multor oameni se numara si stabilitatea unei relatii. Cu toate ca unele relatii pot parea sanatoase si au potential, exista cateva semne ale unei relatii toxice care pot fi usor de trecut cu vederea daca nu le cunosti in prealabil. Iata despre ce este vorba!

Ce semne ale unei relatii toxice sunt usor de ignorat?

1. Conflictul deghizat ca pasiune

In zilele noastre, oamenii au tendinta de a considera conflictul prezent intr-o relatie ca fiind un semn al pasiunii intense dintre doi oameni. Insa persoanele care isi ascund conflictele in spatele acestei presupuse pasiuni evita intimitatea. Chiar si atunci cand relatia nu este una abuziva, nu este sustenabila. In loc de a sta blocati in acest ciclu de certuri si impacari, ar trebui sa invatati sa rezolvati problemele si sa va ascultati emotiile, nu cuvintele. 

2. Competitia

Multe persoane nu isi doresc doar o relatie, ci un parteneriat adevarat. Asa ca se asigura ca sunt la egalitate cu partenerul sau partenera. Insa unde se opreste aceasta egalitate si incepe competitia? Cu toate ca ne dorim o relatie in care ambii parteneri sa fie egali, atunci cand tii cont de ce ai facut si ii arati partenerului, insinuand ca acesta nu face la fel de multe ca tine, ajungi sa declansezi certuri mai des decat te-ai astepta.

In loc de a tine scorul, adu-ti aminte ca, desi nu primesti mereu la fel de mult precum dai, nu conteaza atat de mult aceste lucruri pe termen lung. 

3. Dorinta de a fi completata de partener

Aceasta nevoie de a fi completata de partener reprezinta o idee toxica. Apare acea dependenta nesanatoasa fata de o alta persoana, care functioneaza doar daca unul dintre parteneri este dispus sa renunte la personalitatea sa intr-o masura mai mica sau mai mare. Fiecare persoana trebuie sa fie completa pe cont propriu si sa se straduiasca sa obtina aceasta complexitate a propriei persoane. Atunci cand te bazezi pe un partener pentru foarte multe lucruri intr-o relatie apare o dinamica toxica, bazata pe dependenta si codependenta. De aceea, oricat de romantica ar putea parea nevoia de a fi completata de un partener, este bine sa alegi o persoana care vine ca un plus la viata ta completa deja.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img