vineri, 29 martie, 2024

Semne comune care iti pot spune ca ficatul tau este bolnav

Distribuie:

Publicat:

Banuiesti ca ai probleme cu ficatul? Iata cateva informatii utile! Ficatul este cel mai mare organ din corpul omenesc, dupa piele si are rolul de filtrare a substantelor toxice. Este foarte important sa ai un ficat sanatos si de aceea trebuie sa acorzi o atentie sporita tuturor semnelor care ar putea indica probleme. In general, bolile de ficat nu prezinta simptome specifice, insa pot exista mici indicii care iti arata ca ai nevoie de un set de analize.

Oboseala este primul semn ascuns care apare atunci cand ai probleme cu ficatul. In general, atunci cand acest organ este inconjurat de grasime apare oboseala cronica, de care nu mai poti scapa. Pe langa asta nu ai pofta de mancare si nu te poti odihni in mod corespunzator. Din aceasta pricina vei incepe sa pierzi kilograme. In acest moment chiar trebuie sa te ingrijorezi.

Stelutele vasculare apar la majoritatea persoanelor care intampina probleme cu ficatul. Acestea sunt vase mici de sange, care se vad prin piele. In acest stadiu boala pe care o ai s-a agravat si trebuie sa mergi de urgenta la medic. Daca aparitia stelutelor vasculare este insotita de greata si ingalbenirea ochilor, cu siguranta ficatul tau are de suferit. Si abdomenul cu un volum mai mare decat in mod normal indica o afectiune grava, alaturi de cresterea temperaturii si sete continua. Pentru a preveni dar si pentru a stopa unele dintre bolile ficatului trebuie sa renunti la mancarurile procesate, la consumul de alcool si la tigari. Este indicat sa mananci in fiecare dimineata cate doi catei de usturoi.

Mai poti prepara un amestec foarte eficient dintr-o lingura de seminte de papaya zdrobite si o lingura de suc de lamaie, pe care sa il consumi de doua ori pe zi, timp de o luna. Combinatia dintre apa, suc de lamaie si sare de mare da un mare randament. Combina un pahar de apa cu sucul de la jumatate de lamaie si un varf de lingurita de sare si bea un pahar in fiecare dimineata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img