marți, 23 aprilie, 2024

Semnele perimenopauzei

Distribuie:

Publicat:

Accesele de furie la femei pot fi provocate de schimbari hormonale. Schimbarile hormonale previzibile au si nume: furia de perimenopauza – o conditie reala ce afecteaza milioane de femei cu varsta intre 35-55 ani, inaintea menopauzei.

Se poate intampla o data in viata si atunci acele femei sunt norocoase. De obicei, evolutia e mai abrupta, iar crizele apar in a doua jumatate a ciclului menstrual. Nu e o furie de zi cu zi, e ceva mult mai mult si cei din jur au de suferit.

Hormonii afecteaza comportamentul, iar pe parcursul vietii suntem intr-o pozitie foarte echilibrata. In timpul menstruatiei, multe femei aflate in a doua jumatate a ciclului vietii au fluctuatii hormonale. Crizele se accentueaza si incep sa iasa la suprafata. Pe masura ce isi revin, se reechilibreaza.

La perimenopauza, hormonii se dezechilibreaza, uneori destul de mult. Acest dezechilibru duce la furie, care ajunge sa consume toti hormonii. Si situatia nu se imbunatateste.

Marea provocare este cum iti revii. In mod normal, in timp, hormonii ajung sa atinga un nou echilibru. Atunci, furia nu va mai iesi la suprafata. Insa deprinzi noi comportamente, ajungi sa reactionezi la furie asa cum o faceai in timpul crizelor. Reactiile dezvoltate, o fac pe femeie sa se simta de parca nu e ea.

Semnele perimenopauzei
1. Schimbarile drastice de stare, de la o clipa la alta: plangi de la o reclama sau te enervezi pe copii, cand acum un minut erai fericita langa ei. Nu are nicio legatura cu ceea ce simti in fiecare zi.

2. Furia exagerata este al doilea semnal de alarma. Micile obstacole din viata nu ar trebui sa duca la furie atat de volatila.

3. Crizele premenstruale din trecut – creierul e foarte sensibil la hormoni. Doctorii studiaza acest aspect, insa rezultatele sunt confuze.

4. Depresia postnatala este un semnal de alarma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img