vineri, 19 aprilie, 2024

Serialul care a detronat Game of Thrones si Breaking Bad in topul IMDb

Distribuie:

Publicat:

In timp ce multi inca deplang finalul Game of Thrones, o alta productie realizata de HBO si Sky Atlantic i-a cucerit pe fani si a ajuns pe primul loc in topul celor mai votate seriale din istorie pe siteul IMDb.

Este vorba despre mini seria Cernobil care incearca sa spuna povestea din spatele tragediei petrecute acum 33 de ani. 

Productia de televiziune cu actorii Stellan Skarsgard si Jared Harris a primit recenzii stelare si a castigat respectul iubitorilor de seriale care au i-au dat o nota de 9,6 ce o plaseaza pe locul 1 in topul IMDb. Miniseria creata de Craig Mazin a debutat pe 6 mai la HBO. 

Miniseria, formata din sase episoade, spune povestea tragicului accident nuclear de la Cernobil, dar si a oamenilor direct implicati in gestionarea crizei. In noaptea de 26 spre 27 aprilie 1986, reactorul 4 al centralei a explodat si a eliberat cantitati uriase de material radioactiv in atmosfera. In primele zile, oficialii partidului comunist au incercat sa musamalizeze totul.

Dezastrul nuclear de la Cernobil este considerat cel mai grav din toate timpurile. 28 de oameni si-au pierdut viata in acea noapte, in explozie si in timpul tentativelor de a lichida incendiul. Alte 15 persoane, potrivit datelor oficiale, au murit in anii urmatori din cauza expunerii la substante radioactive. Mii de oameni au fost evacuati din zona, iar regiunea din jurul centralei este inca de nelocuit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img